Продукти:
• 3 кг камби
• 4 с.л. синапено брашно
За саламурата:
• 3 ч.ч. вода
• 1 ч.ч. оцет
• 1 ч.ч. олио
• 1/2 к.ч. сол
• 1 к.ч. захар
• 2 дафинови листа
• 10 зърна бахар
Начин на приготвяне:
Почистваме камбите от дръжките и семената и ги нарязваме по дължина на 6 парчета. На дъното на буркана, в който ще ги редим, слагаме двуслойна марлена торбичка с 2 с.л. от синапеното брашно.
Нареждаме камбите плътно в буркана и заливаме с охладената саламура, която предварително сме приготвили. Отгоре слагаме втора марлена торбичка с останалото синапено брашно. Свиваме венче от листа целина и притискаме камбите да не изплуват. Саламурата трябва да покрива туршията 2-3 см.
След 12 дни туршията е готова за консумация.
Продукти за пандишпановите блатове: • 225г брашно • 6 яйца на стайна температура • 165г фина захар • 75г разтопено и охладено краве масло Начин на приготвяне: Фурната се загряв...
Продукти: • 1 ч.ч черни маслини • 1 кисело мляко • 1/3 ч.ч олио • 2 ч.ч брашно • 3 яйца • 1 бакпулвер • 1 щипка сода за хляб • масло за намазване на тавичката • сусам за поръсване ...
Продукти: • 500 г макарони • 1 кг кайма • 3 белтъка • 300 г кашкавал • 1 к.ч. зехтин • 1 глава лук • 500 мл доматен сок • риган • черен пипер • сол За соса: • 8 с.л....
Продукти: • кг свинско контра филе • 150-200 г сланина • 150 г кашкавал • 40 г краве масло • 5 скилидки чесън • магданоз • черен и червен пипер • сол Начин на приготвяне: ...