Продукти:
• 3 кг камби
• 4 с.л. синапено брашно
За саламурата:
• 3 ч.ч. вода
• 1 ч.ч. оцет
• 1 ч.ч. олио
• 1/2 к.ч. сол
• 1 к.ч. захар
• 2 дафинови листа
• 10 зърна бахар
Начин на приготвяне:
Почистваме камбите от дръжките и семената и ги нарязваме по дължина на 6 парчета. На дъното на буркана, в който ще ги редим, слагаме двуслойна марлена торбичка с 2 с.л. от синапеното брашно.
Нареждаме камбите плътно в буркана и заливаме с охладената саламура, която предварително сме приготвили. Отгоре слагаме втора марлена торбичка с останалото синапено брашно. Свиваме венче от листа целина и притискаме камбите да не изплуват. Саламурата трябва да покрива туршията 2-3 см.
След 12 дни туршията е готова за консумация.
Продукти: • 1 пакетче краве масло • 2 ч.ч. захар • 250 мл прясно мляко Начин на приготвяне: Разтопяваме маслото на тих огън и прибавяме захарта, като непрекъснато бъркаме. Когато с...
Продукти: • 500 г макарони • 1 кг кайма • 3 белтъка • 300 г кашкавал • 1 к.ч. зехтин • 1 глава лук • 500 мл доматен сок • риган • черен пипер • сол За соса: • 8 с.л....
Продукти: • 1 телешки черен дроб • 2-3 картофа • 1 глава лук • 2 яйца • галета • магданоз • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Прекарваме дроба...
Продукти: • 1 пакет чаени бисквити • 125 г размекнато масло • 1 белтък • 1 ч.ч. пудра захар • 2 малки настъргани шоколадчета • 1 ч.ч. смлени орехи За украсата: • 60 г краве ...