Продукти:
• 6 кг червено цвекло
• 130 г малки лукчета (арпаджик)
• 150 мл олио
• 1,250 л оцет
• 150 г сол
• 150 г захар
• 4 дафинови листа
• черен пипер, бахар
Начин на приготвяне:
Почистваме лукчетата от люспите. Сваряваме цвеклото, обелваме го и го нарязваме на филийки.
Нареждаме продуктите в буркани, като редуваме с цели лукчета, дафинов лист, зърна черен пипер и бахар. Заливаме с маринатата, доливаме с олио и затваряме.
Продукти: • 125 г краве масло • 1/2 ч.ч захар • 1 яйце • 1 с.л кисело мляко • 1 бакпулвер • 2 ч.ч брашно • 1 к.ч. сладко по избор • 1 ч.ч. орехови ядки Начин на приготвяне: ...
Продукти за пандишпановите блатове: • 225г брашно • 6 яйца на стайна температура • 165г фина захар • 75г разтопено и охладено краве масло Начин на приготвяне: Фурната се загряв...
Начин на приготвяне: Сваряваме 2 с. л. тъмни стафиди и 2 с. л. портокалови корички в 100 мл ром за 3 минути. Оставяме ги да киснат 20 минути в същия съд. Затопляме на котлона около 3 минути...
Продукти: • 5 кг червена капия • 4 кг червени домати • 1 кг картофи • 1 кг моркови • 600 г лук • 200 г чесън • 800 мл олио • 200 г захар • 80 г сол • 1 връзка магданоз Нач...