Кулинарни рецепти » Патладжани с лучена плънка

 Патладжани с лучена плънка

Продукти:

• 4 кг патладжани
• 300 г лук
• 300 г моркови
• 300 г целина
• 3-4 по-едри глави чесън
• клончета целина

За саламурата:

• 1,5 л оцет
• 2 л вода
• 3 к.ч. сол
• 1 дафинов лист

Начин на приготвяне:

Отрязваме дръжките на патладжаните и ги цепваме на кръст, без да ги разполовяваме. Леко ги солим и притискаме с лъжичка меката част, за да си пуснат горчивия сок. След 30 мин отцеждаме и ги пускаме да се бланшират във вряща подсолена вода 10-15 мин. Отцеждаме и оставяме да изстинат.

Настъргваме морковите, лука нарязваме на тънки филийки, а целината и чесъна наситняваме. Объркваме сместа, посоляваме и леко претриваме с ръце.

Пълним патладжаните с тази смес, превръзваме ги с клонче целина, нареждаме ги в подходящ съд и заливаме с приготвената от изброените продукти и изстинала марината.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Баница

Продукти: • 500 г брашно • 1 яйце • 5-6 с.л. кисело мляко • 1 с.л. захар • 2 с.л. топло прясно мляко • 1 с.л. оцет • 2 с.л. олио • 1 ч.л. сода бикарбонат • сол За плънката: ...

Зрял фасул с целина

Продукти: • 250 г зрял фасул • 100 г глава от целина • 2 моркова • 1 глава кромид лук • 1 стрък целина • 1 лимон • 3 с.л. олио • 1 с.л. риган • 1 ч.л. черен пипер • сол На...

Хайвер от тиквички

Продукти: • 5 кг задушени тиквички • 500 г изпържен лук • 100 мл олио • 30 г магданоз или копър • 300 г захар • 40 г сол • 6 г черен пипер Начин на приготвяне: Задушаваме п...

Зелен фасул с люти чушки

Продукти: • 2 кг зелен фасул • 250 г люти чушки шипка • 100 г чорбаджийски чушки • 6 глави чесън • 3 връзки копър За маринатата: • 500 мл вода • 500 мл оцет • 1 ч.ч. олио...

Начало