Продукти:
• 4 кг еднакви по големина патладжани
• 3 глави чесън
• 1 връзка магданоз
• 6-10 стръка целина
• 2 стръка копър
• сол
Начин на приготвяне:
Избираме малки патладжани, отрязваме дръжките им и ги сваряваме до омекване. Разцепваме ги по дължина на три места и ги оставяме да се отцедят.
Цепнатините запълваме със ситно нарязани зелении и чесън. Привързваме патладжаните със стръкче целина и ги нареждаме в буркани. Заливаме със смес от преварен оцет, разреден наполовина с подсолена вода.
Продукти за пандишпановите блатове: • 225г брашно • 6 яйца на стайна температура • 165г фина захар • 75г разтопено и охладено краве масло Начин на приготвяне: Фурната се загряв...
Продукти: (за 4 порции) • 500 г гъби • 2 с.л. краве масло • 1 глава лук • 1 с.л. брашно • 1 л месен бульон • 1 к.ч. сметана • 2 твърдо сварени яйца • 1 с.л. ситно нарязан магданоз ...
Продукти: • 500 г кайма • 3-4 с.л. олио • 3-4 големи патладжана • 2 глави лук • 3 домата • 1 ч.ч. бяло вино • 1 кисело мляко • 1 ч.л. сода бикарбонат • 2 яйца • 1 с.л. брашно ...
Продукти: • 500 г брашно • мая, колкото кибритена кутийка • 200 мл топла вода • 4 с.л. олио или зехтин (може да използваме и готово тесто) За пълнежа: • 1 кг праз • 1 с.л. оли...