Кулинарни рецепти » Пукани червени чушки

 Пукани червени чушки

Продукти: (за 1 буркан от 800 мл)

• 800 г червена капия
• 70 мл оцет
• 1 с. л. сол
• 1 с. л. захар

Начин на приготвяне:

Опукваме изчистените от семето чушки и не ги белим.

Затопляме оцета със захарта и солта и го наливаме в затоплен буркан. Нареждаме в буркана много плътно чушките, докато са още горещи, като си помагаме с дървено чукче или лъжица.

Между чушките по желание може да сложим листа от целина и скилидки чесън.

Затваряме веднага бурканите и ги обръщаме с гърлата надолу. Съхраняваме на хладно, без да стерилизираме.

Автор: Дора Караджова

Представяме Ви:

Руло от осмянка

Начин на приготвяне: Отрязва се осмянката на прасето. (Така се нарича в нашия край тази пъстра част, която се намира в коремната област между външния слой сланина и вътрешната мазнина.) Това месо...

Салата от зелени доматчета

Продукти: • 5 кг зелени домати • 1 ч. ч. оцет • 1 ч. ч. захар • 1 к. ч. сол • чесън, копър • 12 с. л. препържено олио Начин на приготвяне: Нарязваме доматите на филийки, поръ...

Спаначник

Продукти: • 200 г брашно + 2 с.л. брашно за поръсване • 1 к.ч. вода • 100 г сирене • половин пакетче краве масло • 2 с.л. олио • 1 1/2 ч.л. оцет • 300 г спанак • 4 яйца /2 за тесто...

Мангафиш

Продукти: • 500 г тиква • 300 г сушени плодове • 2 с.л. мед Начин на приготвяне: Почистваме тиквата и я нарязваме на парченца с размерите на локум. Нареждаме парченцата в дълбока т...

Начало