Кулинарни рецепти » Заралийски рулца

 Заралийски рулца

Продукти:

• 500 г тънки свински пържоли
• 350 г смляно свинско месо
• 3 скилидки счукан чесън
• 100 г настърган кашкавал
• 1 яйце
• 100-200 г сланина
• 3 с.л. червено вино
• 3 с.л. бяло вино
• 3 с.л. мазнина
• 2 с.л. ситно нарязан магданоз
• черен пипер
• настъргано индийско орехче
• сол

Начин на приготвяне:

Начукваме и леко осоляваме пържолите.

Прибавяме към смляното месо чесън, кашкавал, магданоз, подправките и яйцето. Омесваме добре сместа и я разпределяме върху пържолите. Завиваме ги на руло, а всяко руло увиваме в резен сланина.

Връзваме рулцата с конец и запържваме до зачервяване в мазнина. Изсипваме бялото и червеното вино върху запържените рулца и ги оставяме да покъкрят на слаб огън около 10 минути до готовност.

Автор: Златка Лозанова

Представяме Ви:

Супа ПАВЕЗЕ

Продукти: • 1 филийка хляб • 20 г пармезан • 1 прясно яйце • 250 мл горещ телешки бульон • 1 с.л. наситнен пресен лук Начин на приготвяне: Изпичаме филийката и я слагаме в пред...

Спаначени кюфтета

Продукти: • 1 кг спанак • 1 к.ч. ориз • 4 с.л. настърган кашкавал • 2 яйца • 4 с.л. галета • 3 с.л. брашно • 1 к.ч. олио • сол Начин на приготвяне: Нарязваме изчистения и...

Желирана пъстърва

Продукти: • 4 пъстърви • 100 мл бяло вино • 25 г желатин • черен пипер, сол За украсата: • 2 твърдо сварени яйца • 1 лимон • 1 зелена салата Начин на приготвяне: Пу...

Солена торта с праз

Продукти: • 500 г брашно • мая, колкото кибритена кутийка • 200 мл топла вода • 4 с.л. олио или зехтин (може да използваме и готово тесто) За пълнежа: • 1 кг праз • 1 с.л. оли...

Начало