Кулинарни рецепти » Филе Миньон

 Филе Миньон

Начин на приготвяне:

Нарязваме пържоли от телешко (младо говеждо) месо, намазваме ги с разтопено масло и оставяме да престоят 1 час.

Изчистваме и измиваме 300 г гъби и ги режем на ситно. Сваряваме ги в подсолена вода.

Запържваме леко 2 с.л. брашно с 3 с.л. масло и разреждаме с гъбената вода. Прибавяме гъбите и черен пипер на вкус. Варим соса 5-7 минути.

Отрязваме филийки от бял хляб с големината на пържолите. Топим ги в прясно мляко, после - в разбито яйце и ги изпържваме до златисто.

Посоляваме пържолите, поръсваме ги с черен пипер и също ги изпържваме. Върху всяка хлебна филийка поставяме пържола и поливаме със соса.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Козуначени соленки

Продукти: • 500 г козуначено тесто • 1 яйце • 1 к.ч. настърган кашкавал Начин на приготвяне: Разочваме козуначеното тесто на кора с дебелина около 5 мм. С помощта на винена ч...

Мезе за ракия

Продукти: • 2-3 филии сух бял хляб (без корите) • половин глава счукан чесън • сокът от 1 лимон • 1 к.ч. счукани орехи • олио • сол Начин на приготвяне: Накисваме хляба в сту...

Лучник с пиле

Продукти: • 1 пиле (около 1 кг) • 500 г брашно • 1 ч.л. сода бикарбонат • 6 глави лук • 100 г ориз • 1 връзка копър • 3 стръка чубрица • 1 с.л. червен пипер • 100 мл олио • сол...

Кекс с много маслини

Продукти: • 1 ч.ч черни маслини • 1 кисело мляко • 1/3 ч.ч олио • 2 ч.ч брашно • 3 яйца • 1 бакпулвер • 1 щипка сода за хляб • масло за намазване на тавичката • сусам за поръсване ...

Начало