Продукти: (за 4 порции)
• 600 г телешко или свинско месо
• 1 с.л. брашно
• 4 патладжана
• сокът от 1 лимон
• 1 к.ч. олио
• 1 ч.ч. настърган кашкавал
• 1 ч.ч. кисело мляко
• 4-5 скилидки чесън
• черен и червен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Измиваме месото, нарязваме го на кубчета и го посоляваме. Изпържваме го в малко мазнина.
Опичаме патладжаните, обелваме ги и с помощта на миксер ги разбиваме на пюре.
Запържваме брашното в част от останалата мазнина и го смесваме с патладжаненото пюре. Прибавяме киселото мляко, което сме разбили заедно със счукания чесън, и 1 к.ч. гореща вода. Посоляваме и варим около 10 мин на умерен огън. Накрая поръсваме настъргания кашкавал и малко черен пипер.
Разстиламе опържените месни хапки в плато и ги покриваме с пюрето от патладжани. Оцветяваме останалото олио с малко червен пипер и го поръсваме върху ястието.
Продукти: • 150 г брашно • 300 г кристална захар • 7 яйца • 3 жълтъка • 150 г счукани орехи • 150 г краве масло • 75 г пудра захар • 1 ванилия Начин на приготвяне: Разбив...
Продукти: • 1 пъпеш • 1 ч.ч. малини • 2 нарязани праскови • 2 с.л. захар • 1 с.л. желатин • 4 с.л. бяло вино Начин на приготвяне: Измиваме пъпеша и го разрязваме на две, почи...
Начин на приготвяне: Отрязва се осмянката на прасето. (Така се нарича в нашия край тази пъстра част, която се намира в коремната област между външния слой сланина и вътрешната мазнина.) Това месо...
Продукти: (за 4 порции) • 150 мл бяло вино • 6 яйца • 250 г мазно сирене • 60 г краве масло • 1 скилидка чесън • черен пипер, сол • хлебни хапки Слагаме бялото вино и счукания че...