Кулинарни рецепти » Свински кюфтета с ориз

 Свински кюфтета с ориз

Продукти: (за 4-5 порции)

• 800 г свинско месо
• 3 яйца
• 100 г сух бял хляб /само средата/
• 100 г ориз
• 10-12 зърна черен пипер
• 1 с.л. стрита чубрица
• 1 сухо червено люто чушле
• 50 г галета
• 1 ½ к.ч. олио
• сол

Начин на приготвяне:

Измиваме със студена течаща вода обезкостеното и почистено от грубата съединителна тъкан свинско месо, отцеждаме го и го прекарваме през месомелачка.

Прибавяме към каймата накиснатия в студена вода и отцеден хляб, разбитите жълтъци, стритата чубрица, леко препеченото и стрито люто чушле, смления черен пипер и ориза, който предварително сме изчистили, измили и сварили в подсолена вода, а след това сме го охладили. Посоляваме сместа, омесваме я добре и я оставяме да стои в хладилник в емайлиран съд.

След 2 часа оформяме от каймата кюфтенца, които потапяме в разбитите белтъци, овалваме в галетата и изпържваме в сгорещеното олио от двете страни до порозовяване.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Мариновани люти чушки

Продукти: • 3 кг люти чушки • 2 кг узрели домати • 600 мл оцет • 300 г захар • 300 г сол • 600 мл олио • 2-3 дафинови листа Начин на приготвяне: Най-подходящи за този вид т...

Ободряваща чорба

Тази чорба е еликсир в първата сутрин на Новата година. Продукти: • 300 г кайма (смес) • 1 л зелев сок и 1 л вода • 1-2 стръка праз (бялата част) • прясно смлян черен пипер • 3-4 с...

Картофено руло с пиперки

Продукти: • 1 кг картофи • 700-800 г сурови червени пиперки • 5 яйца • 3 с.л. брашно • 4 с.л. олио • 4 с.л. натрошено сирене • 1 с.л. доматено пюре • 3 глави лук • 1 бучка /колко...

Ямболски соленки

Продукти: • 200 г мас или масло • 75 г настърган кашкавал • 10 с.л. брашно • 2 с.л. мляко • 1 щипка сол • черен пипер • малко мляко за намазване Начин на приготвяне: Замесв...

Начало