Продукти: (за 4 порции)
• 4 телешки пържоли
• 30 г краве масло
• 1 глава лук
• 100 г доматено пюре
• 3 ч. л. шери
• 2 с. л. сметана
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
В сгорещената мазнина запържваме пържолите от двете страни за 8-10 минути. Изваждаме ги и в същата мазнина изсипваме нарязания на ситно лук.
След като лукът се зачерви, прибавяме доматеното пюре, размито в 2 с. л. вода, шерито и подправките. Възвираме сместа.
Преди да сервираме, прибавяме сметаната към соса и заливаме с него стековете.
Продукти: • 2 кг миди с черупките • 1 глава чесън • 1 к.ч. разтопено краве масло • сокът от 2 лимона • 1 с.л. ситно нарязан копър • сол Начин на приготвяне: Остъргваме добре ...
Продукти: • 300 г дробчета със сърчица • 300 г воденички • 1,5 ч.ч. ориз • 1 връзка зелен лук (1 глава стар лук или 1 стрък праз) • 2 яйца • 3-4 с.л. олио • 1-2 с.л. брашно • 1/2...
Продукти: • 2 кг зелен фасул • 250 г люти чушки шипка • 100 г чорбаджийски чушки • 6 глави чесън • 3 връзки копър За маринатата: • 500 мл вода • 500 мл оцет • 1 ч.ч. олио...
Продукти: • 8 печени чушки от консерва • 5-6 белени домата от консерва • 5-6 яйца • 100 г настъргано или натрошено сирене • 1-2 с.л. олио • 1 връзка магданоз • черен пипер, сол ...