Продукти: (за 4 порции)
• 4 телешки пържоли
• 30 г краве масло
• 1 глава лук
• 100 г доматено пюре
• 3 ч. л. шери
• 2 с. л. сметана
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
В сгорещената мазнина запържваме пържолите от двете страни за 8-10 минути. Изваждаме ги и в същата мазнина изсипваме нарязания на ситно лук.
След като лукът се зачерви, прибавяме доматеното пюре, размито в 2 с. л. вода, шерито и подправките. Възвираме сместа.
Преди да сервираме, прибавяме сметаната към соса и заливаме с него стековете.
Продукти: • 140 г меко масло • 100 г захар • 2 ванилии • 1 щипка сол • 1 белтък • 200 г брашно • 100 г обелени смлени бадеми • 1 с.л. захар • 2 с.л. пудра захар за овалване ...
Продукти: • 500 г брашно • 250 г локум • 1/2 кофичка кисело мляко • 60 г захар • 120 г пудра захар • 80 г свинска мас • 80 мл олио • 100 г орехови ядки • 100 г орехови ядки • 5...
Продукти: • 1 филийка хляб • 20 г пармезан • 1 прясно яйце • 250 мл горещ телешки бульон • 1 с.л. наситнен пресен лук Начин на приготвяне: Изпичаме филийката и я слагаме в пред...
Продукти: • 1 ч.ч. брашно • 2-3 яйца • 1 и 1/2 к.ч. прясно мляко • половин пакетче краве масло • 1/2 ч.л. сода бикарбонат • 1 щипка сол Начин на приготвяне: Разбиваме яйцата,...