Кулинарни рецепти » Провансалски пържени котлети

 Провансалски пържени котлети

Продукти: (за 1 порция)

• 1 котлет
• 1 с.л. мазнина
• 2 дребни лукчета
• 50 г гъби
• 1 неголям картоф
• 1 малък домат
• 1 ч.л. доматено пюре
• 1 ракиена чашка бяло вино
• 1 яйце
• 1 филия бял хляб
• черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Начукваме котлета и го запържваме в сгорещената мазнина. Изваждаме го, а към останалата мазнина добавяме доматеното пюре и виното. Посоляваме на вкус и поръсваме с черен пипер.

Панираме филията хляб в яйцето и изпържваме в така приготвената мазнина.

Лукчетата задушаваме цели в част от мазнината, картофите изпържваме, гъбите задушаваме.

Готовия изпържен котлет, поръсен със сол и черен пипер, поднасяме върху изпържената филия, залят с доматения сос, а отстрани оформяме гарнитурата от лукчета, гъби и картофи.

Поднасяме със зелена салата.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Пинджур

Продукти: • 1 1/2 кг домати • 1 кг чушки • 4 патладжана • 2-3 люти чушлета • 7-8 скилидки чесън • 4 с.л. олио • 4 с.л. оцет • 1/2 ч.л. млян черен пипер • 1 с.л. захар • 2 с.л. ...

Мангафиш

Продукти: • 500 г тиква • 300 г сушени плодове • 2 с.л. мед Начин на приготвяне: Почистваме тиквата и я нарязваме на парченца с размерите на локум. Нареждаме парченцата в дълбока т...

Саздърма

Продукти: (за 1 кг месо) • 22 г сол • 5 г селитра • черен пипер • бахар • дафинов лист • чубрица Начин на приготвяне: Избираме тлъсто овче или козе месо. Отделяме костите и ...

Питка Слънце

Продукти: • 1 кг брашно • 1 яйце • 3 с.л. кисело мляко • 3 с.л. олио • 1 ч.л. захар • 1 ч.л. сол • мая колкото кибритена кутия • 200 г краве масло (леко притоплено) Начин на п...

Начало