Кулинарни рецепти » Свински пържоли с ябълки

 Свински пържоли с ябълки
/Гърция/

Проукти: (за 6 порции)

• 6 свински пържоли
• 4 ябълки
• 1 к.ч. зехтин /или олио/
• 1 ч.ч. бяло вино
• канела, черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Запържваме пържолите за 10 мин в сгорещения зехтин, посоляваме ги, поръсваме с черен пипер, заливаме с виното и ги оставяме да почиват в тигана.

Почистваме ябълките, нарязваме ги на филийки и ги запържваме в отделен тиган. Поръсваме с канела запържените ябълки, прехвърляме ги при пържолите и варим всичко около 5 мин на тих огън.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Фондю

Продукти: (за 4 порции) • 150 мл бяло вино • 6 яйца • 250 г мазно сирене • 60 г краве масло • 1 скилидка чесън • черен пипер, сол • хлебни хапки Слагаме бялото вино и счукания че...

Солени пурички

Продукти: • 250 г брашно • 200 г краве масло • 250 г кисело мляко • 1/2 ч.л. амонячна сода • 1/2 ч.л. сол • 1 яйце за намазване За плънката: • 300 г сирене • 3 белтъка •...

Кекс с много маслини

Продукти: • 1 ч.ч черни маслини • 1 кисело мляко • 1/3 ч.ч олио • 2 ч.ч брашно • 3 яйца • 1 бакпулвер • 1 щипка сода за хляб • масло за намазване на тавичката • сусам за поръсване ...

Баница

Продукти: • 500 г брашно • 1 яйце • 5-6 с.л. кисело мляко • 1 с.л. захар • 2 с.л. топло прясно мляко • 1 с.л. оцет • 2 с.л. олио • 1 ч.л. сода бикарбонат • сол За плънката: ...

Начало