Кулинарни рецепти » Шницели със задушен лук

 Шницели със задушен лук

Продукти: (за 5 порции)

• 750 г телешки шол
• 3-4 с.л. олио
• 3-4 с.л. брашно
• половин пакетче краве масло
• 100 г сметана
• 500 мл бульон
• 500 г лук
• 6 големи картофа
• 1-2 домата
• сол

Начин на приготвяне:

Нарязваме месото на шницели, които посоляваме, овалваме в брашно и изпържваме в сгорещеното олио.

Отделно запържваме 1 с.л. брашно в 1 с.л. олио, разреждаме с бульона и сметаната и прецеждаме.

В друг съд задушаваме нарязания лук в маслото до омекване и го изсипваме между подредените в плато шницели. Отгоре поливаме със сметановия сос.

Сервираме с гарнитура от пържени картофи и украсяваме с резенчета домати.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Руло с локум

Продукти: • 3 яйца • 8 с.л. захар • 3 с.л. олио • 1/2 к. ч. вода • 1 бакпулвер • 8 с.л. брашно • 1 кутия локум • 1 шепа счукани орехови ядки Начин на приготвяне: Разбива...

Картофена лазаня

Продукти: • 900 г картофи • 200 г моркови • 200 г телешка кайма • 1 с.л. олио • 1 пакет сос за макарони • 1 връзка босилек • 100 г сметана • черен пипер • сол Начин на приго...

Капама по бански

Продукти: • 1 кокошка • 500 г кайма (смес) • 200 г кървавица • 200 г солена сланина (с кожата) • 1 кисела зелка • 1 к.ч. ориз • 1 глава лук • 6 с.л. разтопено масло или свинска мас...

Зрял фасул с целина

Продукти: • 250 г зрял фасул • 100 г глава от целина • 2 моркова • 1 глава кромид лук • 1 стрък целина • 1 лимон • 3 с.л. олио • 1 с.л. риган • 1 ч.л. черен пипер • сол На...

Начало