Продукти:
• 1 кг телешко филе
• 10 стръка праз
• 1 ч.ч. соев сос
• 3 к.ч. олио
• 8 с.л. вино
• 3 с.л. наситнен джинджифил
Начин на приготвяне:
Нарязваме месото на тънки ивички, а праза – на дребно. Нагорещяваме олиото в голям тиган и щом започне да пуши, сипваме нарязаните месо и праз. Пържим при непрекъснато бъркане.
Накрая прибавяме виното, соевия сос и джинджифила, разбъркваме и отстраняваме от огъня. Поднасяме веднага.
Продукти: • 2 кг люти чушлета от сорта Шипка • 1,5 л. оцет • 500 мл вода • 2 к.ч. сол • 1 ч.ч захар Начин на приготвяне: Отрязваме дръжките на чушлетата, измиваме ги и ги нареж...
Продукти: • 4 задни свински джоланчета • 2 глави лук • 1 с.л. разтопено масло • 2 ч.л. кимион • 250 мл тъмна бира • половин връзка магданоз • черен и червен пипер • сол Начин...
Продукти: • 1 ч.ч. брашно • 2-3 яйца • 1 и 1/2 к.ч. прясно мляко • половин пакетче краве масло • 1/2 ч.л. сода бикарбонат • 1 щипка сол Начин на приготвяне: Разбиваме яйцата,...
Продукти: • 200 г брашно + 2 с.л. брашно за поръсване • 1 к.ч. вода • 100 г сирене • половин пакетче краве масло • 2 с.л. олио • 1 1/2 ч.л. оцет • 300 г спанак • 4 яйца /2 за тесто...