Кулинарни рецепти » Телешко с праз по китайски

 Телешко с праз по китайски

Продукти:

• 1 кг телешко филе
• 10 стръка праз
• 1 ч.ч. соев сос
• 3 к.ч. олио
• 8 с.л. вино
• 3 с.л. наситнен джинджифил

Начин на приготвяне:

Нарязваме месото на тънки ивички, а праза – на дребно. Нагорещяваме олиото в голям тиган и щом започне да пуши, сипваме нарязаните месо и праз. Пържим при непрекъснато бъркане.

Накрая прибавяме виното, соевия сос и джинджифила, разбъркваме и отстраняваме от огъня. Поднасяме веднага.

Автор: Гергина Костадинова

Представяме Ви:

Ванилини

Продукти: • 180 г краве масло • 80 г пудра захар • 3 твърдо сварени жълтъка • 2 ванилии • 250 г брашно Начин на приготвяне: Размекваме маслото на стайна температура, разбиваме ...

Кьопоолу от чушки и сирене

Продукти: • 1 кг чушки • 1 ч.ч. настъргано сирене • 4-5 скилидки чесън • 3-4 с.л. олио • сол Начин на приготвяне: Изпичаме чушките, обелваме ги, почистваме ги от семките и ги п...

Коледна торта

Продукти за пандишпановите блатове: • 225г брашно • 6 яйца на стайна температура • 165г фина захар • 75г разтопено и охладено краве масло Начин на приготвяне: Фурната се загряв...

Туршия 60 ЧУШКИ

Продукти: • 60 месести червени чушки • 1 кг моркови • 1 кг целина • 1 кг карфиол • 200 захар • 250 мл оцет • 250 мл олио • 125 г сол • 20 аспирина Начин на приготвяне: ...

Начало