Кулинарни рецепти » Кайма с варени яйца

 Кайма с варени яйца

Продукти:

• 500 г кайма
• 50 г кашкавал
• 3 яйца
• 2-3 с.л. брашно
• 1 домат
• 1 глава лук
• 1 ч.л. сол
• чубрица, черен пипер
• олио за пържене

Начин на приготвяне:

Варим яйцата 10 мин в кипяща вода, след което ги обелваме и ги нарязваме на кръгчета. Настъргваме лука, домата и кашкавала и ги смесваме с каймата. Прибавяме черния пипер, чубрицата и солта и омесваме.

Разделяме сместа на 8 кюфтенца, които потапяме в брашното само от едната страна. Върху ненабрашнената страна на 4 кюфтета нареждаме кръгчета яйца. Слагаме отгоре другите кюфтета и изпържваме от двете страни в сгорещеното олио.

Автор: Мария Димитрова

Представяме Ви:

Козуначени соленки

Продукти: • 500 г козуначено тесто • 1 яйце • 1 к.ч. настърган кашкавал Начин на приготвяне: Разочваме козуначеното тесто на кора с дебелина около 5 мм. С помощта на винена ч...

Саздърма от свинско месо

Продукти: • 3 кг свинско месо • 1 кг сланина • 80 г сол • дафинов лист Начин на приготвяне: Нарязваме на парчета месото и сланината и ги пържим, докато напълно се стопи мазнината...

Селска мешана туршия

Продукти: • 2 кг зелени доматчета • 2 кг пиперки от сорта Сиврия • 700 г малки морковчета • 700 г чорбаджийски чушки • 700 г краставици • 1 кг карфиол • 200 г целина листа • 1 кг ...

Маслени сладки с орехи

Продукти: • 125 г краве масло • 1/2 ч.ч захар • 1 яйце • 1 с.л кисело мляко • 1 бакпулвер • 2 ч.ч брашно • 1 к.ч. сладко по избор • 1 ч.ч. орехови ядки Начин на приготвяне: ...

Начало