Продукти: (за 4 порции)
• 600 г телешко месо от бута
• 200 г счукани фъстъци
• 5-6 с.л. нишесте
• мазнина за пържене
За маринатата:
• 4 с.л. соев сос
• 4 с.л. саке (или сухо бяло вино)
• 2 ч.л. смлян джинджифил
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме месото на тънки ивички и го заливаме с марината, приготвена от изброените продукти. Оставяме кисне 10-15 мин.
Размиваме нишестето с вода, така че да получим средно гъста панировка. Потапяме парченцата месо в панировката, овалваме ги в счуканите фъстъци и ги пущаме в сгорещеното олио.
Пържим месото на умерен огън, докато фъстъците леко покафенеят.
Продукти: • 8 печени чушки от консерва • 5-6 белени домата от консерва • 5-6 яйца • 100 г настъргано или натрошено сирене • 1-2 с.л. олио • 1 връзка магданоз • черен пипер, сол ...
Продукти: • 1 ч.ч черни маслини • 1 кисело мляко • 1/3 ч.ч олио • 2 ч.ч брашно • 3 яйца • 1 бакпулвер • 1 щипка сода за хляб • масло за намазване на тавичката • сусам за поръсване ...
Продукти: • 500 г брашно • мая, колкото кибритена кутийка • 200 мл топла вода • 4 с.л. олио или зехтин (може да използваме и готово тесто) За пълнежа: • 1 кг праз • 1 с.л. оли...
Продукти: • 400 г кори за баница • 150-200 г сирене • 4 яйца • 300 мл газирана вода • 100 мл олио • 3-4 с.л. захар Начин на приготвяне: В намаслена тавичка слагаме две кори, к...