Продукти:
• 500 г свинска кайма
• 2-3 глави лук
• 100 г бекон
• 250 г печурки
• 3 с.л. олио
• магданоз, кимион, чубрица
• черен пипер, сол
За гарнитурата:
• 500 г картофи
• 40 г краве масло
• копър, сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме лука, гъбите и бекона на ситно и ги задушаваме в сгорещената мазнина. После ги смесваме с каймата, прибавяме подправките и омесваме добре.
Оформяме от сместа кюфтета, които изпържваме от двете страни в тефлонов тиган без мазнина.
Сваряваме картофите в разтопеното масло, обелваме ги и ги нарязваме на дребно. Запържваме картофите в разтопеното масло и ги поръсваме с наситнен копър.
Продукти: • 8 печени чушки от консерва • 5-6 белени домата от консерва • 5-6 яйца • 100 г настъргано или натрошено сирене • 1-2 с.л. олио • 1 връзка магданоз • черен пипер, сол ...
Начин на приготвяне: Избираме добре узрели сливи, измиваме ги и отстраняваме костилките. Заливаме ги с малко избистрена пепелива вода и слагаме да се варят, като непрекъснато бъркаме, докато не п...
Продукти: • 800 г картофи • 250 г гъби • 1 глава лук • 1-2 скилидки чесън • 6 яйца • 150 г сирене • 1 малка кофичка сметана • черен пипер, сол Начин на приготвяне: Обелва...
Продукти: • 500 г брашно • 1 яйце • 5-6 с.л. кисело мляко • 1 с.л. захар • 2 с.л. топло прясно мляко • 1 с.л. оцет • 2 с.л. олио • 1 ч.л. сода бикарбонат • сол За плънката: ...