Кулинарни рецепти » Месо по пекински

 Месо по пекински

Продукти:

• 500 г шарено свинско месо
• 2 ч.ч. ориз
• 4 глави лук
• 6 яйца
• 1 ч.ч. олио
• сол

Начин на приготвяне:

Нарязваме месото на кубчета и го сваряваме в леко подсолена вода. Изваждаме месото и в същата вода сваряваме ориза. Нарязваме лука на ситно, смесваме го с разбитите яйца и посоляваме.

Сгорещяваме олиото и изпържваме месото до златистокафяво. Прибавяме ориза и продължаваме да пържим. След 2-3 минути прибавяме яйчната смес и пържим, докато яйцата стегнат.

Поднасяме ястието, поръсено с черен пипер.

Автор: Ана Ковачева

Представяме Ви:

Бърз щрудел

Продукти: 1. 200 г готови кори 2. 2 ябълки 3. 4 с.л. захар 4. 3 с.л. смлени орехи 5. 1 яйце 6. 1 ч.л. канела 7. 1 пакетче краве масло Начин на приготвяне: Обелваме ябълките...

Лангиди

Продукти: • 1 ч.ч. брашно • 2-3 яйца • 1 и 1/2 к.ч. прясно мляко • половин пакетче краве масло • 1/2 ч.л. сода бикарбонат • 1 щипка сол Начин на приготвяне: Разбиваме яйцата,...

Дунавска салата

Продукти: • 4.5 кг червена “Капия” • 2 кг зелени доматчета • 1.5 кг запарени моркови • 700 г лук • 200 г сол За всеки буркан от 800 мл: • 60-70 мл оцет • 50 мл олио • 3-4 ...

Динени мъфини

Продукти: (за 12 броя) • 3 ч.ч. брашно • 1 ч.л. сода бикарбонат • 1 ч.л. бакпулвер • 1 щипка сол • 1/4 ч.л. канела • 6 с.л. масло • 2/3 ч.ч. захар • 2 яйца • 1/2 ч.ч. прясно мля...

Начало