Кулинарни рецепти » Котлети по виенски

 Котлети по виенски

Продукти: (за 4 порции)

• 600 г кайма смес
• 4 сварени картофа
• 4 яйца
• 2 ябълки
• 1 с. л. масло
• брашно, галета
• магданоз, черен пипер, сол
• мазнина за пържене

Начин на приготвяне:

Омесваме каймата със сварените и пасирани картофи, 2 жълтъка, черен пипер и сол на вкус. Разделяме я на 8 питки.

Върху четири от тях слагаме по половин ябълка и покриваме отгоре с останалите четири. Леко притискаме краищата и оформяме котлети.

Потапяме последователно в брашно, разбитите белтъци и галета. Пържим в сгорещената мазнина до светлокафяво.

При поднасянето върху всеки котлет поставяме по парченце масло. Гарнираме с картофено пюре или задушени зеленчуци.

Автор: Елеонора Владимирова

Представяме Ви:

Супа ПАВЕЗЕ

Продукти: • 1 филийка хляб • 20 г пармезан • 1 прясно яйце • 250 мл горещ телешки бульон • 1 с.л. наситнен пресен лук Начин на приготвяне: Изпичаме филийката и я слагаме в пред...

Козуначени соленки

Продукти: • 500 г козуначено тесто • 1 яйце • 1 к.ч. настърган кашкавал Начин на приготвяне: Разочваме козуначеното тесто на кора с дебелина около 5 мм. С помощта на винена ч...

Динени мъфини

Продукти: (за 12 броя) • 3 ч.ч. брашно • 1 ч.л. сода бикарбонат • 1 ч.л. бакпулвер • 1 щипка сол • 1/4 ч.л. канела • 6 с.л. масло • 2/3 ч.ч. захар • 2 яйца • 1/2 ч.ч. прясно мля...

Картофена торта

Продукти: • 800 г картофи • 250 г гъби • 1 глава лук • 1-2 скилидки чесън • 6 яйца • 150 г сирене • 1 малка кофичка сметана • черен пипер, сол Начин на приготвяне: Обелва...

Начало