Кулинарни рецепти » Котлети по виенски

 Котлети по виенски

Продукти: (за 4 порции)

• 600 г кайма смес
• 4 сварени картофа
• 4 яйца
• 2 ябълки
• 1 с. л. масло
• брашно, галета
• магданоз, черен пипер, сол
• мазнина за пържене

Начин на приготвяне:

Омесваме каймата със сварените и пасирани картофи, 2 жълтъка, черен пипер и сол на вкус. Разделяме я на 8 питки.

Върху четири от тях слагаме по половин ябълка и покриваме отгоре с останалите четири. Леко притискаме краищата и оформяме котлети.

Потапяме последователно в брашно, разбитите белтъци и галета. Пържим в сгорещената мазнина до светлокафяво.

При поднасянето върху всеки котлет поставяме по парченце масло. Гарнираме с картофено пюре или задушени зеленчуци.

Автор: Елеонора Владимирова

Представяме Ви:

Зелен фасул с люти чушки

Продукти: • 2 кг зелен фасул • 250 г люти чушки шипка • 100 г чорбаджийски чушки • 6 глави чесън • 3 връзки копър За маринатата: • 500 мл вода • 500 мл оцет • 1 ч.ч. олио...

Селска чорба от агнешки чревца

Продукти: • 500 г агнешки чревца • 2 с.л. ориз • 1 връзка пресен лук • 1 връзка пресен чесън • 3 с.л. масло • 1 с.л. червен пипер • копър • магданоз • джоджен • девесил • 2 ...

Картофена лазаня

Продукти: • 900 г картофи • 200 г моркови • 200 г телешка кайма • 1 с.л. олио • 1 пакет сос за макарони • 1 връзка босилек • 100 г сметана • черен пипер • сол Начин на приго...

Сладки с извара

Продукти: • 50 г брашно • 300 г орехи или фъстъци • 250 г захар • 200 г извара • 50 г сметана • 1 ванилия • 50 г пудра захар • 1 яйце • малко краве масло или друга мазнина Н...

Начало