Кулинарни рецепти » Свинско с тиква

 Свинско с тиква
/Япония/

Продукти: (за 4 порции)

• 400 свинско месо от бута
• 400 г тиква
• 4 с.л. соев сос
• 2 с.л. десертно бяло вино
• 2-3 с.л. нишесте
• 2-3 с.л. оризово брашно
• 1 белтък
• олио за пържене

За соса:

• 500 мл рибен бульон
• 3 с.л. захар
• 2 с.л. десертно бяло вино
• сол

Начин на приготвяне:

Обелваме тиквата, отстраняваме семената и я нарязваме на кубчета. Заливаме я със соса, приготвен от изброените продукти, захлупваме и варим на слаб огън, докато поеме ароматите.

Овалваме сварената тиква последователно в нишестето, разбития белтък и оризовото брашно и пържим 2-3 мин в силно сгорещено олио.

Нарязваме месото на ивички, които потапяме за 20 мин в марината от соевия сос и виното. После го овалваме в нишесте и пържим в силно сгорещено олио, докато месото стане хрупкаво.

Поднасяме свинското с изпържената тиква.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Руски пирог

Продукти: • 1 1/2 ч.ч. прясно мляко • 1 1/2 ч.ч. олио • мая колкото кибритена кутия • 2 с.л. захар • 1 с.л. сол • 2 яйца • брашно около 1 кг За плънката: • 1 кг кайма • ...

Лесен конфитюр от дюли

Продукти: • 1 кг дюли • 1 кг захар • 200 г глюкоза • 400 мл вода • 1 ч.л. лимонтузу Начин на приготвяне: Сваряваме сироп от водата, захарта и глюкозата и го сваляме от огъня. ...

Питка в гювече

Продукти: (за 4 питки) • 2 ч.ч. брашно • 1 ч.ч. кисело мляко • 1 ч.ч. сирене • 1 ч.л. сода • 1 ч.л. сол • 100 г масло Начин на приготвяне: В дълбока купа смесваме пресятото ...

Мариновани рибки

Продукти: • 4 рибки /пъстърва, скумрия, сардина/ • 1 1/2к.ч. олио • 200 г гъби • 2 доматчета • 1 1/2к.ч. бяло вино • 1 голяма глава лук • 1 лимон • 1 дафинов лист • 2 карамфилчет...

Начало