Кулинарни рецепти » Пържоли по лесничейски

 Пържоли по лесничейски

Продукти: (за 1 порция)

• 200 г добре отлежало месо от домашни животни или от дивеч
• 1-2 с.л. горски плодове - къпини, боровинки или др.
• 1 к.ч. вино от касис
• 2-3 гъби
• половин глава лук
• 1-2 моркова, червен пипер
• 1 парче сланина
• захар, сол
• брашно за овалване
• мазнина за пържене

Начин на приготвяне:

Варим горските плодове 15 мин в малко вода, след което ги претриваме през сито. Смесваме получения сок с виното, подслаждаме с 1 щипка захар и отстраняваме от огъня.

Начукваме месото от двете страни, посоляваме, овалваме го в брашното и пържим в силно сгорещена мазнина, докато добие златисто кафяв цвят и от двете страни. След това изваждаме пържолата в топъл съд.

В същата мазнина слагаме ситно нарязаната сланина, моркови и гъби и ги задушаваме до омекване, след което ги поръсваме с 1 щипка сол, 1 щипка захар и 1 щипка червен пипер и ги заливаме със сока от горски плодове. Сгъстяваме соса с 1 1/2 ч.л. брашно и кипваме.

Заливаме пържолата с приготвения сос и поднасяме.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Кьопоолу от чушки и сирене

Продукти: • 1 кг чушки • 1 ч.ч. настъргано сирене • 4-5 скилидки чесън • 3-4 с.л. олио • сол Начин на приготвяне: Изпичаме чушките, обелваме ги, почистваме ги от семките и ги п...

Сладко от черници

Продукти: • 1.5 кг черници • 1 кг захар • 20 г пектин • 1 ч.л. лимонтузу • 1 ванилия Начин на приготвяне: Почистваме и измиваме черниците. Сипваме ги в тенджера заедно с пектина...

Самун от месо

Продукти: • 500 г кайма /смес/ • 150 г бекон • 2 яйца • 2 с.л. олио • 1 глава лук • 3-4 скилидки чесън • 1-2 с.л. галета • босилек • мащерка • джоджен • магданоз • черен ...

Фондю

Продукти: (за 4 порции) • 150 мл бяло вино • 6 яйца • 250 г мазно сирене • 60 г краве масло • 1 скилидка чесън • черен пипер, сол • хлебни хапки Слагаме бялото вино и счукания че...

Начало