Продукти: (за 2 порции)
• 2 пържоли
• 2 филии хляб
• 50 г шунка
• 1 домат или 1 кисела краставичка
Начин на приготвяне:
Измиваме пържолите, обезкостяваме ги, начукваме ги леко, посоляваме и ги изпържваме или задушаваме. Още топли ги слагаме върху предварително изпържените филии.
Отгоре нареждаме тънко отрязани колелца от домат или кисела краставичка, върху тях тънко отрязана шунка, а най-отгоре покриваме с широки парчета кашкавал. Печем в умерена фурна, докато се зачерви кашкавалът.
Продукти: (за 1 буркан) • 2 тиквички • 1 равна ч.л. сол • 1 ч.л. захар • 5-6 зърна черен пипер • 1 глава лук • 3 аспирина • копър • чесън • оцет Начин на приготвяне: Си...
Продукти: • 3 яйца • 8 с.л. захар • 3 с.л. олио • 1/2 к. ч. вода • 1 бакпулвер • 8 с.л. брашно • 1 кутия локум • 1 шепа счукани орехови ядки Начин на приготвяне: Разбива...
Продукти: • 2 кг брашно • мая за хляб (колкото кибритена кутийка) • 1 л прясно мляко • 3 с.л. олио • 3 с.л. захар За сиропа: • 2 ч.ч. вода • 1 и 1/2 ч.ч. захар Начин на...
Продукти: • 4.5 кг червена “Капия” • 2 кг зелени доматчета • 1.5 кг запарени моркови • 700 г лук • 200 г сол За всеки буркан от 800 мл: • 60-70 мл оцет • 50 мл олио • 3-4 ...