Продукти: (за 2 порции)
• 2 пържоли
• 2 филии хляб
• 50 г шунка
• 1 домат или 1 кисела краставичка
Начин на приготвяне:
Измиваме пържолите, обезкостяваме ги, начукваме ги леко, посоляваме и ги изпържваме или задушаваме. Още топли ги слагаме върху предварително изпържените филии.
Отгоре нареждаме тънко отрязани колелца от домат или кисела краставичка, върху тях тънко отрязана шунка, а най-отгоре покриваме с широки парчета кашкавал. Печем в умерена фурна, докато се зачерви кашкавалът.
Продукти: • 4 кг червени пиперки • 1 кг чорбаджийски чушки • 2 кг червени домати • 1 връзка целина • 3 глави чесън • 2 ч.ч. оцет • 2 ч.ч. олио • 1 ч.ч. захар • 3 с.л. сол На...
Продукти за пандишпановите блатове: • 225г брашно • 6 яйца на стайна температура • 165г фина захар • 75г разтопено и охладено краве масло Начин на приготвяне: Фурната се загряв...
Продукти: • 1 кг бяло грозде от сорта “Болгар” • 1 кг захар • 1 ч.л. лимонтузу • 1 л вода Начин на приготвяне: Измиваме и оронваме зърната и ги почистваме от семената с помощта н...
Продукти: • 500 г макарони • 1 кг кайма • 3 белтъка • 300 г кашкавал • 1 к.ч. зехтин • 1 глава лук • 500 мл доматен сок • риган • черен пипер • сол За соса: • 8 с.л....