Кулинарни рецепти » Пържоли по романски

 Пържоли по романски

Продукти: (за 2 порции)

• 2 пържоли
• 2 филии хляб
• 50 г шунка
• 1 домат или 1 кисела краставичка

Начин на приготвяне:

Измиваме пържолите, обезкостяваме ги, начукваме ги леко, посоляваме и ги изпържваме или задушаваме. Още топли ги слагаме върху предварително изпържените филии.

Отгоре нареждаме тънко отрязани колелца от домат или кисела краставичка, върху тях тънко отрязана шунка, а най-отгоре покриваме с широки парчета кашкавал. Печем в умерена фурна, докато се зачерви кашкавалът.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Домашен козунак

Продукти: • 1 кг брашно • 1 кубче мая • 7 яйца • 300 мл прясно мляко • 300 г захар • 1щипка сол • 150 г краве масло • настъргана кора от 1 лимон • 1 ванилия • 1 ч.ч. стафиди ...

Пилешка дроб сарма

Продукти: • 300 г дробчета със сърчица • 300 г воденички • 1,5 ч.ч. ориз • 1 връзка зелен лук (1 глава стар лук или 1 стрък праз) • 2 яйца • 3-4 с.л. олио • 1-2 с.л. брашно • 1/2...

Салата от зелени доматчета

Продукти: • 5 кг зелени домати • 1 ч. ч. оцет • 1 ч. ч. захар • 1 к. ч. сол • чесън, копър • 12 с. л. препържено олио Начин на приготвяне: Нарязваме доматите на филийки, поръ...

Питка Слънце

Продукти: • 1 кг брашно • 1 яйце • 3 с.л. кисело мляко • 3 с.л. олио • 1 ч.л. захар • 1 ч.л. сол • мая колкото кибритена кутия • 200 г краве масло (леко притоплено) Начин на п...

Начало