Кулинарни рецепти » Лиежки бифтеци

 Лиежки бифтеци

Продукти: (за 4 порции)

• 500 г кайма
• 100 г гъби
• 100 г карфиол
• 1 яйце
• 1 белтък
• 100 г брашно
• 1 щипка индийско орехче
• черен пипер, сол
• мазнина за пържене

Начин на приготвяне:

Почистваме гъбите и карфиола, нарязваме ги на ситно и ги смесваме с каймата. Прибавяме черния пипер, яйцето, белтъка и индийското орехче. Посоляваме на вкус, омесваме добре и с мокри ръце оформяме продълговати бифтеци.

Овалваме бифтеците в брашното и ги изпържваме в сгорещената мазнина. Поднасяме ги със задушени зеленчуци, които сме поляли с изпържена в масло галета.

Автор: София Ковачева

Представяме Ви:

Зелен фасул с люти чушки

Продукти: • 2 кг зелен фасул • 250 г люти чушки шипка • 100 г чорбаджийски чушки • 6 глави чесън • 3 връзки копър За маринатата: • 500 мл вода • 500 мл оцет • 1 ч.ч. олио...

Македонска мусака

Продукти: • 500 г кайма • 3-4 с.л. олио • 3-4 големи патладжана • 2 глави лук • 3 домата • 1 ч.ч. бяло вино • 1 кисело мляко • 1 ч.л. сода бикарбонат • 2 яйца • 1 с.л. брашно ...

Сладко от зелени шишарки

Продукти: • 500 г зелени борови шишарки • 6 кг захар • 6,5 л вода Начин на приготвяне: В подходящ съд загрейте водата на умерен огън. Щом кипне, прибавете захарта и бъркайте с дърв...

Лучник с пиле

Продукти: • 1 пиле (около 1 кг) • 500 г брашно • 1 ч.л. сода бикарбонат • 6 глави лук • 100 г ориз • 1 връзка копър • 3 стръка чубрица • 1 с.л. червен пипер • 100 мл олио • сол...

Начало