Продукти:
• 4 свински пържоли
• 125 г синьо сирене
• 200 мл течна сметана
• 4-5 с. л. смлени орехи
• 1 щипка канела
• 1 щипка смлян бял (черен) пипер
• 2 с. л. коняк
• сол
Начин на приготвяне:
Начукваме пържолите и ги поръсваме със сол и черен пипер. Изпържваме ги в тиган и ги изваждаме в подходящ съд.
В същия тиган слагаме сметаната и нарязаното на малки парченца сирене. Бъркаме непрекъснато, докато сиренето се разтопи и леко се посгъсти.
Прибавяме смлените орехи, канелата, коняка и щипка бял (черен) пипер. Заливаме пържолите с този сос и ги сервираме топли.
Продукти: • 125 г краве масло • 1/2 ч.ч захар • 1 яйце • 1 с.л кисело мляко • 1 бакпулвер • 2 ч.ч брашно • 1 к.ч. сладко по избор • 1 ч.ч. орехови ядки Начин на приготвяне: ...
Продукти: • 4 рибки /пъстърва, скумрия, сардина/ • 1 1/2к.ч. олио • 200 г гъби • 2 доматчета • 1 1/2к.ч. бяло вино • 1 голяма глава лук • 1 лимон • 1 дафинов лист • 2 карамфилчет...
Продукти: • 2 кг зелени доматчета • 2 кг пиперки от сорта Сиврия • 700 г малки морковчета • 700 г чорбаджийски чушки • 700 г краставици • 1 кг карфиол • 200 г целина листа • 1 кг ...
Продукти: • 500 г брашно • 4 яйца • 150 г краве масло • 150 г захар • 1 ч.л. бакпулвер • 1 щипка счукан кардамон • 1 щипка счукан карамфил • настърганата кора от 1 лимон • 1 щипк...