Кулинарни рецепти » Свинско филе с ориз, шунка и гъби

 Свинско филе с ориз, шунка и гъби

Продукти: (за 5 порции)

• 1 кг свинско филе
• 1 к. ч. ориз
• 250 г шунка
• 250 г гъби
• 1 парче кашкавал
• 2 глави лук
• 2 ч. ч. доматен сос
• 1 връзка магданоз
• 1 пакетче краве масло
• сол

Начин на приготвяне:

Почистваме филето от ципите, нарязваме го на парчета /по 2 на порция/, начукваме добре и запържваме в част от маслото. Нарязания на ситно лук задушаваме в малко масло, прибавяме нарязаните на тънки ивици гъби.

Сваряваме ориза в подсолена вода и смесваме с нарязаните на кубчета шунка и кашкавал. Поръсваме със ситно нарязания магданоз и объркваме добре. Заливаме с останалото разтопено масло.

Разпределяме ориза в чиниите за сервиране. Слагаме по едно парче от филето, отгоре сипваме задушения лук с гъбите и захлупваме с друго парче филе. Накрая заливаме с доматения сос.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Тиквеник с ябълки

Продукти: • 400 г готови кори • 1 кг тиква • 2 средно големи ябълки • 1 ч.ч. захар • 100 г стафиди • 100 г смлени орехови ядки • 5-6 с.л. олио • 1 ч.л. канела • г краве масло ...

Олио с печен чесън

Продукти: • 2 глави чесън • 150 мл олио Начин на приготвяне: Затопляме предварително фурната до 190 градуса. Почистваме чесъна и го поставяме върху няколко пласта фолио. Заливаме ги ...

Брюкселско зеле с моркови

Продукти: • 500 г брюкселско зеле • 200 г моркови • 1/4 ч.ч. настъргани домати • 1 глава лук • 1/2 връзка копър • 2 скилидки чесън • 4 с.л. олио • 1 с.л. захар • 1 ч.л. черен пип...

Сладко от грозде

Продукти: • 1 кг бяло грозде от сорта “Болгар” • 1 кг захар • 1 ч.л. лимонтузу • 1 л вода Начин на приготвяне: Измиваме и оронваме зърната и ги почистваме от семената с помощта н...

Начало