Продукти:
• 4 резена от телешки бут
• 4 резена варено-пушена шунка от бут
• 4 резена бекон
• 4 твърдо сварени яйца
• половин пакетче краве масло за пържене
• 1 ч. ч. бяло вино
• кисела сметана
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
С дървено чукче изтъняваме телешките резени, подобно на лист, като целта е да получим гъвкавост на месото за завиване. Отгоре поставяме резен шунка, резен бекон и свареното яйце. Завиваме на руло, закрепяме с дървено шишче или специални готварски конци.
В подходящ съд загряваме маслото и поставяме гълъбовото гнездо да се запържи от всички страни. Разреждаме виното със същото количество вода и заливаме.
Намаляваме огъня и оставяме около 45 минути. При необходимост добавяме още малко вода. Овкусяваме със сол и черен пипер и сгъстяваме соса със сметана. При сервиране изваждаме конците.
Продукти: • 4 свински пържоли • 1 к.ч. галета • 1 скилидка чесън • 1 с.л. олио • магданоз • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Смесваме галетата ...
Продукти: (за 4 порции) • 150 мл бяло вино • 6 яйца • 250 г мазно сирене • 60 г краве масло • 1 скилидка чесън • черен пипер, сол • хлебни хапки Слагаме бялото вино и счукания че...
Продукти: (за 4 порции) • 500 г гъби • 2 с.л. краве масло • 1 глава лук • 1 с.л. брашно • 1 л месен бульон • 1 к.ч. сметана • 2 твърдо сварени яйца • 1 с.л. ситно нарязан магданоз ...
Продукти: • 2 кг зелени доматчета • 2 кг пиперки от сорта Сиврия • 700 г малки морковчета • 700 г чорбаджийски чушки • 700 г краставици • 1 кг карфиол • 200 г целина листа • 1 кг ...