Кулинарни рецепти » Телешко на тиган

 Телешко на тиган

Продукти:

• 1 кг телешко месо
• 2 с.л. олио
• 1 глава лук
• 4-5 чушки
• 3-4 домата
• черен и червен пипер
• сол

Начин на приготвяне:

Нарязваме месото на хапки и го запържваме от всички страни в сгорещената мазнина.

Обелваме лука и го нарязваме на кубчета, а чушките нарязваме на лентички. Прибавяме ги към месото, посоляваме и поръсваме с черен и червен пипер. Разбъркваме добре, наливаме малко топла вода, захлупваме и задушаваме на умерен огън, докато продуктите поомекнат.

Отделно настъргваме обелените домати, посоляваме леко и ги варим на умерен огън. Щом доматите се посгъстят, ги изсипваме при останалите продукти и варим ястието още десетина минути. По желание накрая можем да поръсим с наситнен магданоз.

Автор: Йорданка Недялкова

Представяме Ви:

Точен тиквеник

Продукти: • 200 г брашно • 100 мл олио • 100 мл вода • 500 г тиква • 100 г орехови ядки • 150 г захар • половин пакетче канела • 1 щипка сол Начин на приготвяне: От брашн...

Нещо като ябълков пай

Продукти: • 4-5 ябълки (в зависимост от големината им може да са по-малко или повече) • 2 яйца • 1 водна чаша захар • 1 водна чаша брашно • 1 пакетче бакплувер • 3/4 водна чаша кисе...

Пинджур

Продукти: • 1 1/2 кг домати • 1 кг чушки • 4 патладжана • 2-3 люти чушлета • 7-8 скилидки чесън • 4 с.л. олио • 4 с.л. оцет • 1/2 ч.л. млян черен пипер • 1 с.л. захар • 2 с.л. ...

Мед от глухарчета

Начин на приготвяне: Четири препълнени шепи с цветове от глухарче, без да се мият, се заливат с 1 л студена вода и се затоплят на слаб котлон до кипване. Врат 2 мин, свалят се от огъня и се остав...

Начало