Продукти:
• 1 кг телешко месо
• 2 с.л. олио
• 1 глава лук
• 4-5 чушки
• 3-4 домата
• черен и червен пипер
• сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме месото на хапки и го запържваме от всички страни в сгорещената мазнина.
Обелваме лука и го нарязваме на кубчета, а чушките нарязваме на лентички. Прибавяме ги към месото, посоляваме и поръсваме с черен и червен пипер. Разбъркваме добре, наливаме малко топла вода, захлупваме и задушаваме на умерен огън, докато продуктите поомекнат.
Отделно настъргваме обелените домати, посоляваме леко и ги варим на умерен огън. Щом доматите се посгъстят, ги изсипваме при останалите продукти и варим ястието още десетина минути. По желание накрая можем да поръсим с наситнен магданоз.
Продукти: • 2 кг люти чушлета от сорта Шипка • 1,5 л. оцет • 500 мл вода • 2 к.ч. сол • 1 ч.ч захар Начин на приготвяне: Отрязваме дръжките на чушлетата, измиваме ги и ги нареж...
Продукти: • 2 кг брашно • мая за хляб (колкото кибритена кутийка) • 1 л прясно мляко • 3 с.л. олио • 3 с.л. захар За сиропа: • 2 ч.ч. вода • 1 и 1/2 ч.ч. захар Начин на...
Продукти: • 500 г тиква • 300 г сушени плодове • 2 с.л. мед Начин на приготвяне: Почистваме тиквата и я нарязваме на парченца с размерите на локум. Нареждаме парченцата в дълбока т...
Продукти: • 500 г пилешки дробчета • 2 глави лук • 2-3 домата • 3-4 печени чушки • 3-4 с.л. олио • 1 к.ч. брашно • 1 ч.л. червен пипер • чубрица • черен пипер • сол Начин ...