Продукти:
• 1 кг телешко месо
• 2 с.л. олио
• 1 глава лук
• 4-5 чушки
• 3-4 домата
• черен и червен пипер
• сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме месото на хапки и го запържваме от всички страни в сгорещената мазнина.
Обелваме лука и го нарязваме на кубчета, а чушките нарязваме на лентички. Прибавяме ги към месото, посоляваме и поръсваме с черен и червен пипер. Разбъркваме добре, наливаме малко топла вода, захлупваме и задушаваме на умерен огън, докато продуктите поомекнат.
Отделно настъргваме обелените домати, посоляваме леко и ги варим на умерен огън. Щом доматите се посгъстят, ги изсипваме при останалите продукти и варим ястието още десетина минути. По желание накрая можем да поръсим с наситнен магданоз.
Продукти: • 5 яйца • 1 1/2 ч.ч прясно мляко • 1 ч.ч захар • 1 кубче мая • 1 кг брашно • 1 ч.ч меко краве масло • 2 кутийки локум • 1 лимонена есенция • 1 яйце за намазване • за...
Продукти: • 500 г брашно • 1 яйце • 5-6 с.л. кисело мляко • 1 с.л. захар • 2 с.л. топло прясно мляко • 1 с.л. оцет • 2 с.л. олио • 1 ч.л. сода бикарбонат • сол За плънката: ...
Продукти: • 200 г брашно • 100 мл олио • 100 мл вода • 500 г тиква • 100 г орехови ядки • 150 г захар • половин пакетче канела • 1 щипка сол Начин на приготвяне: От брашн...
Продукти: • 2 части изчистено от ципите свинско месо • 1 част говеждо месо на 1 кг месо: • 22 г сол • 5 г захар • 0,5 г селитра • 3 г червен пипер • бахар, • кимион • ч...