Продукти:
• 500 г кайма
• 3 сварени картофа
• 1 яйце
• 30 г смлени бадеми
• 30 г стафиди
• мащерка, копър
• черен пипер, сол
• 5-6 с. л. олио за пържене
• брашно за овалване
• доматен сос за гарнитура
Начин на приготвяне:
Намачкваме сварените и обелени картофи с вилица, прибавяме каймата, яйцето, всички подправки, бадемите и измитите стафиди. Омесваме добре тази смес и оформяме кюфтета.
Овалваме кюфтетата в брашното, пържим ги от двете страни в предварително сгорещената мазнина и ги сервираме с доматен сос.
Начин на приготвяне: Избираме добре узрели сливи, измиваме ги и отстраняваме костилките. Заливаме ги с малко избистрена пепелива вода и слагаме да се варят, като непрекъснато бъркаме, докато не п...
Тази чорба е еликсир в първата сутрин на Новата година. Продукти: • 300 г кайма (смес) • 1 л зелев сок и 1 л вода • 1-2 стръка праз (бялата част) • прясно смлян черен пипер • 3-4 с...
Продукти: • 1 пакетче краве масло • 2 ч.ч. захар • 250 мл прясно мляко Начин на приготвяне: Разтопяваме маслото на тих огън и прибавяме захарта, като непрекъснато бъркаме. Когато с...
Продукти: • 2 кг зелени доматчета • 2 кг пиперки от сорта Сиврия • 700 г малки морковчета • 700 г чорбаджийски чушки • 700 г краставици • 1 кг карфиол • 200 г целина листа • 1 кг ...