Кулинарни рецепти » Цариградски кюфтета

 Цариградски кюфтета

Продукти: (за 2 порции)

• 200 г телешко /или говеждо/ месо от ребрата
• 100 г тлъсто овче месо
• 1 глава лук
• 1 морков
• 1 картоф
• 1 филия сух бял хляб
• 1-2 с.л. прясно мляко
• 1 с.л. стафиди
• 1 яйце
• кимион, бахар
• магданоз, черен пипер, сол
• мазнина за пържене

Начин на приготвяне:

Почистваме месото от ципи и сухожилия, измиваме го и го подсушаваме. Нарязваме го на хапки, посоляваме го и го прекарваме два пъти през месомелачка, като втория път прибавяме картофа, лука и предварително накиснатия в млякото хляб.

Смесваме получената кайма с яйцето, ситно нарязан магданоз, бахар, кимион и черен пипер. Омесваме добре и оформяме 8 малки кюфтета, като в средата на всяко кюфте слагаме по 2-3 стафиди.

Овалваме кюфтетата в брашното и ги пържим на маслена баня, докато станат светлокафяви. Изваждаме ги с решетеста лъжица и ги слагаме по четири в чиниите за сервиране върху подложка от картофено пюре. Поливаме ги с мазнината от пърженето.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Картофено руло с пиперки

Продукти: • 1 кг картофи • 700-800 г сурови червени пиперки • 5 яйца • 3 с.л. брашно • 4 с.л. олио • 4 с.л. натрошено сирене • 1 с.л. доматено пюре • 3 глави лук • 1 бучка /колко...

Домашни луканки

Продукти: • 2 части изчистено от ципите свинско месо • 1 част говеждо месо на 1 кг месо: • 22 г сол • 5 г захар • 0,5 г селитра • 3 г червен пипер • бахар, • кимион • ч...

Печени свински джоланчета

Продукти: • 4 задни свински джоланчета • 2 глави лук • 1 с.л. разтопено масло • 2 ч.л. кимион • 250 мл тъмна бира • половин връзка магданоз • черен и червен пипер • сол Начин...

Зрял фасул с целина

Продукти: • 250 г зрял фасул • 100 г глава от целина • 2 моркова • 1 глава кромид лук • 1 стрък целина • 1 лимон • 3 с.л. олио • 1 с.л. риган • 1 ч.л. черен пипер • сол На...

Начало