Продукти: (за 2 порции)
• 200 г телешко /или говеждо/ месо от ребрата
• 100 г тлъсто овче месо
• 1 глава лук
• 1 морков
• 1 картоф
• 1 филия сух бял хляб
• 1-2 с.л. прясно мляко
• 1 с.л. стафиди
• 1 яйце
• кимион, бахар
• магданоз, черен пипер, сол
• мазнина за пържене
Начин на приготвяне:
Почистваме месото от ципи и сухожилия, измиваме го и го подсушаваме. Нарязваме го на хапки, посоляваме го и го прекарваме два пъти през месомелачка, като втория път прибавяме картофа, лука и предварително накиснатия в млякото хляб.
Смесваме получената кайма с яйцето, ситно нарязан магданоз, бахар, кимион и черен пипер. Омесваме добре и оформяме 8 малки кюфтета, като в средата на всяко кюфте слагаме по 2-3 стафиди.
Овалваме кюфтетата в брашното и ги пържим на маслена баня, докато станат светлокафяви. Изваждаме ги с решетеста лъжица и ги слагаме по четири в чиниите за сервиране върху подложка от картофено пюре. Поливаме ги с мазнината от пърженето.
Продукти: (за 4 порции) • 150 мл бяло вино • 6 яйца • 250 г мазно сирене • 60 г краве масло • 1 скилидка чесън • черен пипер, сол • хлебни хапки Слагаме бялото вино и счукания че...
Продукти: • 1 пиле (около 1 кг) • 500 г брашно • 1 ч.л. сода бикарбонат • 6 глави лук • 100 г ориз • 1 връзка копър • 3 стръка чубрица • 1 с.л. червен пипер • 100 мл олио • сол...
Продукти: • 500 г брашно • 1 яйце • 5-6 с.л. кисело мляко • 1 с.л. захар • 2 с.л. топло прясно мляко • 1 с.л. оцет • 2 с.л. олио • 1 ч.л. сода бикарбонат • сол За плънката: ...
Продукти: • 1 телешки черен дроб • 2-3 картофа • 1 глава лук • 2 яйца • галета • магданоз • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Прекарваме дроба...