Кулинарни рецепти » Корейска мусака

 Корейска мусака

Продукти:

• 500 г кайма
• 1 с.л. олио
• 1 ч.ч. ориз
• 2-3 с.л. доматено пюре
• 1 каф.л. червен пипер
• чубрица
• индийско орехче
• черен пипер
• сол

За соса:

• 2 ч.ч. кисело мляко
• 1 ч.ч. майонеза
• 2 скилидки чесън

Начин на приготвяне:

Задушаваме каймата в олиото, като постепенно прибавяме доматеното пюре и подправките. Отделно сваряваме ориза в подсолена вода.

Избираме 4 подходящи купички и ги пълним до половината с кайма. Разпределяме отгоре ориза и леко притискаме. Изчакваме сместа да изстине и обръщаме всяка купичка в плоска чиния.

Заливаме със сос, приготвен от млякото, майонезата, счукания чесън и малко вода.

Автор: Румяна Пенева

Представяме Ви:

Коледна торта

Продукти за пандишпановите блатове: • 225г брашно • 6 яйца на стайна температура • 165г фина захар • 75г разтопено и охладено краве масло Начин на приготвяне: Фурната се загряв...

Сладко от грозде

Продукти: • 1 кг бяло грозде от сорта “Болгар” • 1 кг захар • 1 ч.л. лимонтузу • 1 л вода Начин на приготвяне: Измиваме и оронваме зърната и ги почистваме от семената с помощта н...

Пържоли по сръбски

Продукти: • 4 свински пържоли • 1 к.ч. галета • 1 скилидка чесън • 1 с.л. олио • магданоз • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Смесваме галетата ...

Лангиди

Продукти: • 1 ч.ч. брашно • 2-3 яйца • 1 и 1/2 к.ч. прясно мляко • половин пакетче краве масло • 1/2 ч.л. сода бикарбонат • 1 щипка сол Начин на приготвяне: Разбиваме яйцата,...

Начало