Продукти: (за 5 порции)
• 750 г нетлъста кайма
• 500 г спанак
• 1 малка глава лук
• 2 яйца
• 1 връзка магданоз
• сол
• брашно за овалване
• олио за пържене
Начин на приготвяне:
Изчистваме спанака, измиваме го и го задушаваме в подсолена вода. След като омекне, го отцеждаме и го нарязваме на много ситно. Прибавяме каймата, яйцата, лука и магданоза, нарязани на дребно. Посоляваме и омесваме.
Оформяме кюфтенца, овалваме ги в брашно и ги изпържваме в сгорещената мазнина.
Продукти: • 1 кокошка • 500 г кайма (смес) • 200 г кървавица • 200 г солена сланина (с кожата) • 1 кисела зелка • 1 к.ч. ориз • 1 глава лук • 6 с.л. разтопено масло или свинска мас...
Продукти: • 1 кг чушки • 1 ч.ч. настъргано сирене • 4-5 скилидки чесън • 3-4 с.л. олио • сол Начин на приготвяне: Изпичаме чушките, обелваме ги, почистваме ги от семките и ги п...
Продукти: • 500 г агнешки чревца • 2 с.л. ориз • 1 връзка пресен лук • 1 връзка пресен чесън • 3 с.л. масло • 1 с.л. червен пипер • копър • магданоз • джоджен • девесил • 2 ...
Продукти: • 1 пакетче краве масло • 2 ч.ч. захар • 250 мл прясно мляко Начин на приготвяне: Разтопяваме маслото на тих огън и прибавяме захарта, като непрекъснато бъркаме. Когато с...