Продукти:
• 400 г картофи
• 75 г сланина
• 500 г месо
• 2 глави лук
• 200 г кисели краставички
• черен пипер
• сол
• магданоз
Начин на приготвяне:
Нарязваме месото на хапки, начукваме го и подправяме със сол и смлян черен пипер.
Запържваме месните хапки заедно със ситно нарязаната сланина. Добавяме нарязаните на кръгчета картофи и продължаваме да пържим, докато картофите станат златисти.
Сервираме ястието поръсено с магданоз и гарнирано с краставичките.
Начин на приготвяне: Четири препълнени шепи с цветове от глухарче, без да се мият, се заливат с 1 л студена вода и се затоплят на слаб котлон до кипване. Врат 2 мин, свалят се от огъня и се остав...
Продукти: • 2 кг зелени доматчета • 2 кг пиперки от сорта Сиврия • 700 г малки морковчета • 700 г чорбаджийски чушки • 700 г краставици • 1 кг карфиол • 200 г целина листа • 1 кг ...
Продукти: • 4 л вода • половин ръжен хляб • 30 г прясна мая (или 2 ч.л. суха) • 200 г захар • 2 с.л. стафиди Начин на приготвяне: Нарязваме хляба на парчета и го слагаме в загр...
Продукти: • 800 г картофи • 250 г гъби • 1 глава лук • 1-2 скилидки чесън • 6 яйца • 150 г сирене • 1 малка кофичка сметана • черен пипер, сол Начин на приготвяне: Обелва...