Кулинарни рецепти » Панирани пържоли

 Панирани пържоли

Продукти: (за 4 порции)

• 4 пържоли, дебели около 2 см
• 1 яйце
• 1/2 ч.ч. галета
• 1/4 ч.ч. олио
• 2 с.л. масло
• 2 с.л. ситно нарязан копър
• 1/3 ч.ч. вода
• 2 кисели краставички
• 1 кофичка сметана
• сол, черен пипер

Начин на приготвяне:

Разбиваме яйцето, посоляваме и поръсваме с черен пипер. Сгорещяваме олиото.

Начуканите пържоли потапяме най-напред в яйцето, после овалваме в галета и пак потапяме в яйцето. Изпържваме пържолите по 15 минути от всяка страна.

Без да вадим пържолите от тигана, отливаме олиото и слагаме маслото и сметаната. Наливаме водата. Варим всичко 10 минути. Отстраняваме от огъня, гарнираме с нарязаните на кръгчета кисели краставички и сервираме.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Бисквитени сладки

Продукти: • 1 пакет чаени бисквити • 125 г размекнато масло • 1 белтък • 1 ч.ч. пудра захар • 2 малки настъргани шоколадчета • 1 ч.ч. смлени орехи За украсата: • 60 г краве ...

Туршия 60 ЧУШКИ

Продукти: • 60 месести червени чушки • 1 кг моркови • 1 кг целина • 1 кг карфиол • 200 захар • 250 мл оцет • 250 мл олио • 125 г сол • 20 аспирина Начин на приготвяне: ...

Точен тиквеник

Продукти: • 200 г брашно • 100 мл олио • 100 мл вода • 500 г тиква • 100 г орехови ядки • 150 г захар • половин пакетче канела • 1 щипка сол Начин на приготвяне: От брашн...

Картофени топчици с кашкавал

Продукти: • 4 големи картофа • 1 к.ч. брашно • 1 к.ч. настърган кашкавал • 1 жълтък • половин пакетче краве масло • сол Начин на приготвяне: Сваряваме, обелваме и пасираме ка...

Начало