Кулинарни рецепти » Пълнени картофени кюфтета

 Пълнени картофени кюфтета

Продукти:

• 1 кг картофи
• 1 яйце
• сол
• мазнина за пържене

За плънката:

• 300 г телешко месо
• 4 с.л. олио
• 1-2 глави лук
• 1 зелена чушка
• 1 парче джинджифил
• 2-3 зърна бахар
• 1 ч.л. червен пипер
• кориандър, кимион, канела
• индийско орехче
• черен пипер, сол

За панировката:

• 2 яйца
• 2-3 с.л. ситно нарязан магданоз
• 150 г галета

Начин на приготвяне:

Сваряваме картофите в подсолена вода, намачкваме ги и ги омесваме с яйцето. Нарязваме на ситно лука, джинджифила, чушката и месото.

Загряваме олиото и пържим 1-2 мин лука и джинджифила. Прибавяме чушката, а след 1-2 мин – месото. Когато месото побелее, добавяме подправките, пържим още 2-3 мин и отстраняваме от огъня.


С намазнени ръце разстиламе кръгове от картофеното пюре и слагаме във всеки по малко от плънката. Загъваме плънката в картофеното пюре и оформяме кюфтета.

Потапяме кюфтетата в разбитите яйца, към които сме прибавили наситнения магданоз, овалваме ги в галетата и ги изпържваме от двете страни в сгорещената мазнина.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Калоферски сладки

Продукти: • 500 г брашно • 4 яйца • 150 г краве масло • 150 г захар • 1 ч.л. бакпулвер • 1 щипка счукан кардамон • 1 щипка счукан карамфил • настърганата кора от 1 лимон • 1 щипк...

Олио с печен чесън

Продукти: • 2 глави чесън • 150 мл олио Начин на приготвяне: Затопляме предварително фурната до 190 градуса. Почистваме чесъна и го поставяме върху няколко пласта фолио. Заливаме ги ...

Лучник с пиле

Продукти: • 1 пиле (около 1 кг) • 500 г брашно • 1 ч.л. сода бикарбонат • 6 глави лук • 100 г ориз • 1 връзка копър • 3 стръка чубрица • 1 с.л. червен пипер • 100 мл олио • сол...

Сърца попска яхния

Продукти: • 700-800 г овнешки или свински сърца • 2/3 пакетче краве масло • 600 г арпаджик • 1 малка глава чесън • 1 к.ч. вино • 4-5 зърна черен пипер • 1 дафинов лист • 1 с.л. бра...

Начало