Кулинарни рецепти » Пъстри кюфтета

 Пъстри кюфтета

Продукти: (за 4 порции)

• 200 г телешко месо
• 200 г шарено свинско месо
• 200 г пилешко месо
• 400 г картофи
• 100 г гъби
• 1 глава кромид лук
• 1 яйце
• 80 г кашкавал
• кимион,
• суха чубрица
• сол
• олио за пържене

Начин на приготвяне:

Измиваме месата и ги смиламе заедно на машинка. Прибавяме почистените, измити и нарязани на ситно лук и гьби, яйцето, подправките и изместваме много добре каймата. Оформяме 4 големи и сплеснати кюфтета, които изпържваме в сгорещеното масло.

Настъргваме кашкавала и с част от него поръсваме кюфтетата. Обелваме картофите, нарязваме ги и ги изпържваме в силно сгорещеното олио. Гарнираме с тях кюфтетата, като и картофите поръсваме с кашкавал.

Автор: Мариана Танева

Представяме Ви:

Наденички в доматен сос

Продукти: • 4 наденички • 100 г пушени гърди • 2 глави лук • 1 буркан белени домати • 1/2 връзка магданоз • 1 ч.л. чубрица • 1 кубче телешки бульон • черен пипер • сол Начи...

Руло с локум

Продукти: • 3 яйца • 8 с.л. захар • 3 с.л. олио • 1/2 к. ч. вода • 1 бакпулвер • 8 с.л. брашно • 1 кутия локум • 1 шепа счукани орехови ядки Начин на приготвяне: Разбива...

Туршия 60 ЧУШКИ

Продукти: • 60 месести червени чушки • 1 кг моркови • 1 кг целина • 1 кг карфиол • 200 захар • 250 мл оцет • 250 мл олио • 125 г сол • 20 аспирина Начин на приготвяне: ...

Пинджур

Продукти: • 1 1/2 кг домати • 1 кг чушки • 4 патладжана • 2-3 люти чушлета • 7-8 скилидки чесън • 4 с.л. олио • 4 с.л. оцет • 1/2 ч.л. млян черен пипер • 1 с.л. захар • 2 с.л. ...

Начало