Кулинарни рецепти » Паниран език със сос

 Паниран език със сос

Продукти: (за 4 порции)

• 800 г телешки език
• 1-2 връзки корени за супа
• 4 яйца
• 1-2 с.л. галета
• сол
• олио за пържене

За соса:

• 1-2 корена хрян
• 1 ябълка
• 1 филийка сух бял хляб
• 2 с.л. оцет
• 1 ч.л. захар
• сол

Начин на приготвяне:

Сваряваме езика заедно с корените за супа в подсолена вода. След това го топваме в студена вода и го обелваме. Оставяме го да изстине и го нарязваме диагонално на филийки. Панираме нарязаните парченца в яйца галета и пак в яйца и ги изпържваме.

Обелваме хряна и ябълката за соса и ги настъргваме на ситно ренде. Накисваме средата от филията хляб във вода или прясно мляко, отцеждаме я добре и я смесваме с ябълката и хряна. Прибавяме оцета, захарта и сол на вкус. Разреждаме сместа с бульон или вода, така че да получим умерено гъст сос.

Нареждаме панирания език върху задушен в масло бял ориз и заливаме със соса.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Пинджур

Продукти: • 1 1/2 кг домати • 1 кг чушки • 4 патладжана • 2-3 люти чушлета • 7-8 скилидки чесън • 4 с.л. олио • 4 с.л. оцет • 1/2 ч.л. млян черен пипер • 1 с.л. захар • 2 с.л. ...

Маслени сладки с орехи

Продукти: • 125 г краве масло • 1/2 ч.ч захар • 1 яйце • 1 с.л кисело мляко • 1 бакпулвер • 2 ч.ч брашно • 1 к.ч. сладко по избор • 1 ч.ч. орехови ядки Начин на приготвяне: ...

Бърз щрудел

Продукти: 1. 200 г готови кори 2. 2 ябълки 3. 4 с.л. захар 4. 3 с.л. смлени орехи 5. 1 яйце 6. 1 ч.л. канела 7. 1 пакетче краве масло Начин на приготвяне: Обелваме ябълките...

Олио с печен чесън

Продукти: • 2 глави чесън • 150 мл олио Начин на приготвяне: Затопляме предварително фурната до 190 градуса. Почистваме чесъна и го поставяме върху няколко пласта фолио. Заливаме ги ...

Начало