Кулинарни рецепти » Паниран език със сос

 Паниран език със сос

Продукти: (за 4 порции)

• 800 г телешки език
• 1-2 връзки корени за супа
• 4 яйца
• 1-2 с.л. галета
• сол
• олио за пържене

За соса:

• 1-2 корена хрян
• 1 ябълка
• 1 филийка сух бял хляб
• 2 с.л. оцет
• 1 ч.л. захар
• сол

Начин на приготвяне:

Сваряваме езика заедно с корените за супа в подсолена вода. След това го топваме в студена вода и го обелваме. Оставяме го да изстине и го нарязваме диагонално на филийки. Панираме нарязаните парченца в яйца галета и пак в яйца и ги изпържваме.

Обелваме хряна и ябълката за соса и ги настъргваме на ситно ренде. Накисваме средата от филията хляб във вода или прясно мляко, отцеждаме я добре и я смесваме с ябълката и хряна. Прибавяме оцета, захарта и сол на вкус. Разреждаме сместа с бульон или вода, така че да получим умерено гъст сос.

Нареждаме панирания език върху задушен в масло бял ориз и заливаме със соса.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Селска мешана туршия

Продукти: • 2 кг зелени доматчета • 2 кг пиперки от сорта Сиврия • 700 г малки морковчета • 700 г чорбаджийски чушки • 700 г краставици • 1 кг карфиол • 200 г целина листа • 1 кг ...

Олио с печен чесън

Продукти: • 2 глави чесън • 150 мл олио Начин на приготвяне: Затопляме предварително фурната до 190 градуса. Почистваме чесъна и го поставяме върху няколко пласта фолио. Заливаме ги ...

Калоферски сладки

Продукти: • 500 г брашно • 4 яйца • 150 г краве масло • 150 г захар • 1 ч.л. бакпулвер • 1 щипка счукан кардамон • 1 щипка счукан карамфил • настърганата кора от 1 лимон • 1 щипк...

Килифаревски краставички

Продукти: (за 1 буркан) • 500 г корнишони • 1-2 зърна бахар • 6-7 зърна черен пипер • 1/4 дафинов лист • 2-3 филийки лук • 3-4 скилидки чесън • съцветия копър • 1 равна ч.л. синапен...

Начало