Кулинарни рецепти » Мозък с магданоз

 Мозък с магданоз

Продукти: (за 4 порции)

• 1 телешки мозък
• 1 морков
• 1 парче целина
• 1 с.л. оцет
• 1 дафинов лист
• 5-6 с.л. краве масло
• 1 връзка магданоз
• черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Накисваме за около 1 час в студена вода телешкия мозък, обелваме внимателно ципата му и го сваряваме в 2-3 ч.ч. подсолена вода заедно с моркова, целината, оцета, дафиновия лист и черен пипер на вкус. Оставяме го да изстине в бульона, изваждаме го и го нарязваме на филии, които нареждаме в чиния.

Нарязваме магданоза на едро, слагаме го в сгорещеното масло, разбъркваме и веднага изсипваме върху мозъка.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Мързелива лютеница

Продукти: • 5 кг червени чушки • 800 г доматено пюре • 1 к.ч. олио • захар, сол Начин на приготвяне: Опичаме, обелваме и прекарваме чушките през месомелачка. Смесваме ги с домате...

Мусака от чушки

Продукти: • 1 кг чушки • 200 г сирене • 3-4 яйца • 2 с.л. брашно • 2 ч.ч. прясно мляко • 1 к.ч. олио • магданоз • черен пипер • сол Начин на приготвяне: Изпичаме чушкит...

Кроканови пасти

Продукти: • 150 г брашно • 300 г кристална захар • 7 яйца • 3 жълтъка • 150 г счукани орехи • 150 г краве масло • 75 г пудра захар • 1 ванилия Начин на приготвяне: Разбив...

Спаначени кюфтета

Продукти: • 1 кг спанак • 1 к.ч. ориз • 4 с.л. настърган кашкавал • 2 яйца • 4 с.л. галета • 3 с.л. брашно • 1 к.ч. олио • сол Начин на приготвяне: Нарязваме изчистения и...

Начало