Продукти: (за 5 порции)
• 1 кг черен дроб
• 200 мл бяло вино
• 500 г дребни картофи
• 300 г млад консервиран грах
• 300 г консервиран зелен фасул
• 100 г кисело мляко
• 2 кисели краставички
• 2-3 с.л. олио
• 1-2 с.л. галета
• 2 с.л. брашно
• копър, магданоз
• сол, черен пипер
Начин на приготвяне:
Нарязваме дроба на тънки филийки и го изпичаме от двете страни на скара или го овалваме в брашно и го изпържваме на умерен котлон като внимаваме да остане сочен. Слагаме го на топло място в съд с похлупак.
Поотделно сваряваме фасула и обелените картофи.
Загряваме 2-3 с.л. олио и запържваме брашното. Прибавяме виното, разбитото кисело мляко, посоляваме и с бъркане сгъстяваме соса. Прибавяме нарязаните на ситно краставички и наситнените зелени подправки и поръсваме с черен пипер.
Задушаваме граха в малко мазнина.
В средата на чиниите слагаме от дроба, посоляваме, заливаме със соса и гарнираме със задушените зеленчуци и картофите. В малко масло леко запържваме галетата, поръсваме с копър и магтданоз и изсипваме маслото върху зеленчуците.
Продукти: • 400 г добре отцедено кисело мляко • 2-3 яйца за панировката • галета • шарена сол • олио за пържене Начин на приготвяне: Отцеденото кисело мляко нарязваме на кубче...
Продукти: • 140 г меко масло • 100 г захар • 2 ванилии • 1 щипка сол • 1 белтък • 200 г брашно • 100 г обелени смлени бадеми • 1 с.л. захар • 2 с.л. пудра захар за овалване ...
Тази чорба е еликсир в първата сутрин на Новата година. Продукти: • 300 г кайма (смес) • 1 л зелев сок и 1 л вода • 1-2 стръка праз (бялата част) • прясно смлян черен пипер • 3-4 с...
Продукти: • 2 глави карфиол • 5 кг червени чушки (камби) • 2 кг моркови • 4 кг зеле • 500 г сол • 500 г захар • 500 мл олио • 1,5 л оцет Начин на приготвяне: Измиваме, по...