Кулинарни рецепти » Дроб с кисело мляко

 Дроб с кисело мляко

Продукти: (за 5 порции)

• 1 кг черен дроб
• 200 мл бяло вино
• 500 г дребни картофи
• 300 г млад консервиран грах
• 300 г консервиран зелен фасул
• 100 г кисело мляко
• 2 кисели краставички
• 2-3 с.л. олио
• 1-2 с.л. галета
• 2 с.л. брашно
• копър, магданоз
• сол, черен пипер

Начин на приготвяне:

Нарязваме дроба на тънки филийки и го изпичаме от двете страни на скара или го овалваме в брашно и го изпържваме на умерен котлон като внимаваме да остане сочен. Слагаме го на топло място в съд с похлупак.

Поотделно сваряваме фасула и обелените картофи.

Загряваме 2-3 с.л. олио и запържваме брашното. Прибавяме виното, разбитото кисело мляко, посоляваме и с бъркане сгъстяваме соса. Прибавяме нарязаните на ситно краставички и наситнените зелени подправки и поръсваме с черен пипер.

Задушаваме граха в малко мазнина.

В средата на чиниите слагаме от дроба, посоляваме, заливаме със соса и гарнираме със задушените зеленчуци и картофите. В малко масло леко запържваме галетата, поръсваме с копър и магтданоз и изсипваме маслото върху зеленчуците.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Бисквитени сладки

Продукти: • 1 пакет чаени бисквити • 125 г размекнато масло • 1 белтък • 1 ч.ч. пудра захар • 2 малки настъргани шоколадчета • 1 ч.ч. смлени орехи За украсата: • 60 г краве ...

Мед от глухарчета

Начин на приготвяне: Четири препълнени шепи с цветове от глухарче, без да се мият, се заливат с 1 л студена вода и се затоплят на слаб котлон до кипване. Врат 2 мин, свалят се от огъня и се остав...

Сладкиш с нектарини

Продукти: • 4 яйца • 4 с. л. кисело мляко • 1 ч.ч. захар • 1 и 1/2 ч.ч. брашно • 1 бакпулвер • 1/2 к. ч. олио • 4 нектарини Начин на приготвяне: Смесваме яйцата, киселото м...

Люти чушки по селски

Продукти: • 2 кг люти чушлета от сорта Шипка • 1,5 л. оцет • 500 мл вода • 2 к.ч. сол • 1 ч.ч захар Начин на приготвяне: Отрязваме дръжките на чушлетата, измиваме ги и ги нареж...

Начало