Кулинарни рецепти » Крокети от мозък

 Крокети от мозък

Продукти: (за 4 порции)

• 600 г телешки мозък
• 1 глава лук
• 2 с.л. брашно
• 2 с.л. галета
• 1 к.ч. олио
• 1 яйце
• 200 г гъби
• 1 морков
• 1 главичка целина
• 1 дафинов лист
• магданоз, оцет
• черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Измиваме мозъка, обелваме го от ципата и го варим 15-20 мин. в подсолена вода, в която сме сложили нарязаните целина и морков, дафиновия лист, няколко зърна черен пипер и оцет. Оставяме уврелия мозък да изстине в бульона.

Задушаваме в мазнината ситно нарязания лук. В същата мазнина задушаваме и почистените и ситно нарязани гъби.

От лука, гъбите, ситно нарязания магданоз, смления черен пипер и мозъка замесваме тесто за крокетите. Панираме крокетите в брашно, яйце, галета и пак яйце и ги изпържваме.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Домашен козунак

Продукти: • 1 кг брашно • 1 кубче мая • 7 яйца • 300 мл прясно мляко • 300 г захар • 1щипка сол • 150 г краве масло • настъргана кора от 1 лимон • 1 ванилия • 1 ч.ч. стафиди ...

Ванилови кифлички

Продукти: • 140 г меко масло • 100 г захар • 2 ванилии • 1 щипка сол • 1 белтък • 200 г брашно • 100 г обелени смлени бадеми • 1 с.л. захар • 2 с.л. пудра захар за овалване ...

Пестил от сини сливи

Начин на приготвяне: Избираме добре узрели сливи, измиваме ги и отстраняваме костилките. Заливаме ги с малко избистрена пепелива вода и слагаме да се варят, като непрекъснато бъркаме, докато не п...

Пинджур

Продукти: • 1 1/2 кг домати • 1 кг чушки • 4 патладжана • 2-3 люти чушлета • 7-8 скилидки чесън • 4 с.л. олио • 4 с.л. оцет • 1/2 ч.л. млян черен пипер • 1 с.л. захар • 2 с.л. ...

Начало