Кулинарни рецепти » Крокети от мозък

 Крокети от мозък

Продукти: (за 4 порции)

• 600 г телешки мозък
• 1 глава лук
• 2 с.л. брашно
• 2 с.л. галета
• 1 к.ч. олио
• 1 яйце
• 200 г гъби
• 1 морков
• 1 главичка целина
• 1 дафинов лист
• магданоз, оцет
• черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Измиваме мозъка, обелваме го от ципата и го варим 15-20 мин. в подсолена вода, в която сме сложили нарязаните целина и морков, дафиновия лист, няколко зърна черен пипер и оцет. Оставяме уврелия мозък да изстине в бульона.

Задушаваме в мазнината ситно нарязания лук. В същата мазнина задушаваме и почистените и ситно нарязани гъби.

От лука, гъбите, ситно нарязания магданоз, смления черен пипер и мозъка замесваме тесто за крокетите. Панираме крокетите в брашно, яйце, галета и пак яйце и ги изпържваме.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Концентрат от червени домати

Продукти: • 3 кг по-меки домати • 3 равни ч.л. сол • 6 равни ч.л. захар Начин на приготвяне: Измиваме доматите, подсушаваме ги, нарязваме на четвъртинки и слагаме в емайлиран съд б...

Коледна торта

Продукти за пандишпановите блатове: • 225г брашно • 6 яйца на стайна температура • 165г фина захар • 75г разтопено и охладено краве масло Начин на приготвяне: Фурната се загряв...

Люти чушки по селски

Продукти: • 2 кг люти чушлета от сорта Шипка • 1,5 л. оцет • 500 мл вода • 2 к.ч. сол • 1 ч.ч захар Начин на приготвяне: Отрязваме дръжките на чушлетата, измиваме ги и ги нареж...

Торта с готово руло

Продукти: • 1 готово руло • 125 г шоколад • 3 с.л. сметана За крема: • 250 г шоколад • 1 пакетче краве масло • 100 г пудра захар • 3 яйца • 1 ч.л. кафе Начин на приго...

Начало