Продукти: (за 4 порции)
• 1 кг агнешки дреболии
• 1/2 ч.ч. олио
• 3 връзки зелен лук
• 1 връзка магданоз
• 1/2 ч.л. лимонен сок
• 1/2 ч.ч. ориз
• джоджен
• черен и червен пипер
• сол
• 1 агнешко було
• 2 ч.ч. прясно мляко
• 3 яйца
Начин на приготвяне:
Сваряваме в подсолена вода агнешките дреболии, отцеждаме ги, нарязваме на ситно и ги запържваме в сгорещената мазнина. Прибавяме нарязаните на ситно лук, магданоз и джоджен, червения и черен пипер. Посоляваме.
Слагаме ориза, разбъркваме и наливаме малко от бульона, в който са врели дреболиите. Варим до полусваряване на ориза.
Нарязваме агнешкото було на 6-7 парчета. Свиваме булото на сарми с пълнеж от готовата смес и ги нареждаме в тавичка. Заливаме с малко бульон и запичаме.
Накрая ги поливаме със заливка от прясното мляко, разбито с яйцата и малко лимонов сок. Запичаме отново до зачервяване.
Начин на приготвяне: Отрязва се осмянката на прасето. (Така се нарича в нашия край тази пъстра част, която се намира в коремната област между външния слой сланина и вътрешната мазнина.) Това месо...
Продукти: • 800 г картофи • 250 г гъби • 1 глава лук • 1-2 скилидки чесън • 6 яйца • 150 г сирене • 1 малка кофичка сметана • черен пипер, сол Начин на приготвяне: Обелва...
Продукти: • 2 глави карфиол • 5 кг червени чушки (камби) • 2 кг моркови • 4 кг зеле • 500 г сол • 500 г захар • 500 мл олио • 1,5 л оцет Начин на приготвяне: Измиваме, по...
Продукти: • 2 части изчистено от ципите свинско месо • 1 част говеждо месо на 1 кг месо: • 22 г сол • 5 г захар • 0,5 г селитра • 3 г червен пипер • бахар, • кимион • ч...