Кулинарни рецепти » Сарма-кебап от агнешки дреболии

 Сарма-кебап от агнешки дреболии

Продукти: (за 4 порции)

• 1 кг агнешки дреболии
• 1/2 ч.ч. олио
• 3 връзки зелен лук
• 1 връзка магданоз
• 1/2 ч.л. лимонен сок
• 1/2 ч.ч. ориз
• джоджен
• черен и червен пипер
• сол
• 1 агнешко було
• 2 ч.ч. прясно мляко
• 3 яйца

Начин на приготвяне:

Сваряваме в подсолена вода агнешките дреболии, отцеждаме ги, нарязваме на ситно и ги запържваме в сгорещената мазнина. Прибавяме нарязаните на ситно лук, магданоз и джоджен, червения и черен пипер. Посоляваме.

Слагаме ориза, разбъркваме и наливаме малко от бульона, в който са врели дреболиите. Варим до полусваряване на ориза.

Нарязваме агнешкото було на 6-7 парчета. Свиваме булото на сарми с пълнеж от готовата смес и ги нареждаме в тавичка. Заливаме с малко бульон и запичаме.

Накрая ги поливаме със заливка от прясното мляко, разбито с яйцата и малко лимонов сок. Запичаме отново до зачервяване.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Люти чушки по селски

Продукти: • 2 кг люти чушлета от сорта Шипка • 1,5 л. оцет • 500 мл вода • 2 к.ч. сол • 1 ч.ч захар Начин на приготвяне: Отрязваме дръжките на чушлетата, измиваме ги и ги нареж...

Сладки с извара

Продукти: • 50 г брашно • 300 г орехи или фъстъци • 250 г захар • 200 г извара • 50 г сметана • 1 ванилия • 50 г пудра захар • 1 яйце • малко краве масло или друга мазнина Н...

Бургаски крем

Продукти: • 500 мл прясно мляко • 100 г захар • кората на 1 лимон • 40 г брашно • 4 яйца • 2 с.л. захар за поръсване Начин на приготвяне: Сваряваме млякото заедно със захарта...

Кисели тиквички без варене

Продукти: (за 1 буркан) • 2 тиквички • 1 равна ч.л. сол • 1 ч.л. захар • 5-6 зърна черен пипер • 1 глава лук • 3 аспирина • копър • чесън • оцет Начин на приготвяне: Си...

Начало