Продукти: (за 4-5 порции)
• 1 език
• 1 глава лук
• 1 с.л. брашно
• 2 с.л. краве масло
• 1 яйце
• сокът от 1 лимон
• бахар, дафинов лист
• сол, черен пипер
Начин на приготвяне:
Сваряваме езика в подсолена вода заедно с подправките. Изваждаме го, обливаме със студена вода и обелваме от ципата. Оставяме да изстине и го нарязваме на тънки филийки. Прецеждаме бульона.
Правим светла запръжка от маслото и брашното, която разреждаме с прецеден бульон на гладка кашичка. Слагаме парченцата език, възвираме и когато ястието поизстине, го застройваме с разбития с лимоновия сок жълтък.
Продукти: • 400 г добре отцедено кисело мляко • 2-3 яйца за панировката • галета • шарена сол • олио за пържене Начин на приготвяне: Отцеденото кисело мляко нарязваме на кубче...
Продукти: • 2 кг зелени доматчета • 2 кг пиперки от сорта Сиврия • 700 г малки морковчета • 700 г чорбаджийски чушки • 700 г краставици • 1 кг карфиол • 200 г целина листа • 1 кг ...
Продукти: (за 4 порции) • 500 г гъби • 2 с.л. краве масло • 1 глава лук • 1 с.л. брашно • 1 л месен бульон • 1 к.ч. сметана • 2 твърдо сварени яйца • 1 с.л. ситно нарязан магданоз ...
Продукти: • 2 кг люти чушлета от сорта Шипка • 1,5 л. оцет • 500 мл вода • 2 к.ч. сол • 1 ч.ч захар Начин на приготвяне: Отрязваме дръжките на чушлетата, измиваме ги и ги нареж...