Кулинарни рецепти » Задушен черен дроб

 Задушен черен дроб

Продукти: (за 6 порции)

• 1 кг телешки или говежди черен дроб
• 2 връзки корени за супа
• 100 г сланина
• 1-2 с.л. брашно
• 1 ч.ч. доматен сок
• 150-200 г малки лукчета
• 1 глава лук
• 1 к.ч. мазнина за пържене
• сол, черен и червен пипер

Начин на приготвяне:

Нарязваме дроба на по-дебели филийки, които шпиковаме с ивички сланина, овалваме в брашното и позапържваме в сгорещената мазнина.

В същата мазнина запържваме до златисто ситно нарязания лук и поръсваме с червен пипер. Прибавяме ситно нарязаните корени за супа и задушаваме около 30 мин. Изваждаме половината от задушения зеленчук.

Нареждаме изпържените филийки от дроба и покриваме с извадения зеленчук. Прибавяме обелените лукчета. Поръсваме с черен пипер, поливаме с доматен сок, в който сме размили малко препечено брашно, похлупваме плътно с капак и задушаваме 40-50 мин на тих огън.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Свинско по тракийски

Продукти: • 1 кг свинско месо • 2 моркова от туршия • 50 мл олио • 1 ч.л. червен пипер • 250 г мариновани гъби • 1 голяма глава лук • 400 г чушки тип “Кози рог” от туршия • 5-6 печ...

Точен тиквеник

Продукти: • 200 г брашно • 100 мл олио • 100 мл вода • 500 г тиква • 100 г орехови ядки • 150 г захар • половин пакетче канела • 1 щипка сол Начин на приготвяне: От брашн...

Нещо като ябълков пай

Продукти: • 4-5 ябълки (в зависимост от големината им може да са по-малко или повече) • 2 яйца • 1 водна чаша захар • 1 водна чаша брашно • 1 пакетче бакплувер • 3/4 водна чаша кисе...

Панирани свински котлети

Продукти: • 4 котлета • 2 яйца • 1 к.ч. брашно • 1 к.ч. счукан сухар • 1 к.ч. олио • черен пипер • сол • 1 лимон Начин на приготвяне: Начукваме котлетите и ги натриваме с...

Начало