Продукти: (за 4-6 порции)
• 1 телешки език
• 1 глава лук
• 2 с.л. олио
• 1 к.ч. бяло вино
• 2 с.л. стафиди
• лимонова кора, сол
Начин на приготвяне:
Изчистваме, измиваме и сваряваме езика. Изваждаме го и го поливаме със студена вода. След това го обелваме и го нарязваме на тънки филийки.
Запържваме в олиото ситно нарязания лук, заливаме с малко вода, прибавяме виното, посоляваме на вкус и слагаме да ври на умерен огън около 15 мин.
Прибавяме стафидите, настърганата лимонова кора и филийките от езика. Оставяме ястието да поври още 10 мин.
Продукти: • 500 г брашно • 1 яйце • 5-6 с.л. кисело мляко • 1 с.л. захар • 2 с.л. топло прясно мляко • 1 с.л. оцет • 2 с.л. олио • 1 ч.л. сода бикарбонат • сол За плънката: ...
Продукти: • 4 кг червени пиперки • 1 кг чорбаджийски чушки • 2 кг червени домати • 1 връзка целина • 3 глави чесън • 2 ч.ч. оцет • 2 ч.ч. олио • 1 ч.ч. захар • 3 с.л. сол На...
Продукти: • 500 г пилешки дробчета • 2 глави лук • 2-3 домата • 3-4 печени чушки • 3-4 с.л. олио • 1 к.ч. брашно • 1 ч.л. червен пипер • чубрица • черен пипер • сол Начин ...
Продукти: • 200 г брашно • 100 мл олио • 100 мл вода • 500 г тиква • 100 г орехови ядки • 150 г захар • половин пакетче канела • 1 щипка сол Начин на приготвяне: От брашн...