Кулинарни рецепти » Телешки дроб с ароматен сос

 Телешки дроб с ароматен сос

Продукти: (за 4 порции)

• 600 г телешки дроб
• 1/2 к.ч. олио

За соса:

• 50 г краве масло
• 1 малка глава лук
• магданоз, лимонов сок,
• черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Отстраняваме ципата от черния дроб, нарязваме го на 4 парчета и изпържваме от двете страни в сгорещено олио.

Сипваме маслото, черния пипер, солта и ситно нарязаните магданоз и лук в порцеланов съд и затопляме без да варим. Прибавяме лимоновия сок.

Разпределяме изпържения дроб в затоплени чинии, посоляваме и заливаме с приготвения сос.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Корнишони с морска сол

Продукти за буркан от 3 л: • 3 с.л. морска сол • 1,5 кг корнишони • 1 ч.л. синапено семе • хрян • сух цвят от копър • 1 лист от смокиня • вишневи листа • 2-3 аспирина Начин на ...

Олио с печен чесън

Продукти: • 2 глави чесън • 150 мл олио Начин на приготвяне: Затопляме предварително фурната до 190 градуса. Почистваме чесъна и го поставяме върху няколко пласта фолио. Заливаме ги ...

Питка в гювече

Продукти: (за 4 питки) • 2 ч.ч. брашно • 1 ч.ч. кисело мляко • 1 ч.ч. сирене • 1 ч.л. сода • 1 ч.л. сол • 100 г масло Начин на приготвяне: В дълбока купа смесваме пресятото ...

Карамел Му

Продукти: • 1 пакетче краве масло • 2 ч.ч. захар • 250 мл прясно мляко Начин на приготвяне: Разтопяваме маслото на тих огън и прибавяме захарта, като непрекъснато бъркаме. Когато с...

Начало