Продукти: (за 4 порции)
• 1 по-голям език
• средата на 3 филии стар бял хляб
• 1 к.ч. прясно мляко
• 60 г краве масло
• 2 яйца
• 4-5 с.л. сметана
• 1 щипка настъргана лимонова кора
• 10 зърна черен пипер
• 1 щипка захар
• сол, магданоз
Начин на приготвяне:
Сваряваме езика в подсолена вода заедно с наситнения магданоз и зърната черен пипер.
В дълбока купа натрошаваме хляба, прибавяме разбитите яйца, прясното мляко, захарта, лимоновата кора и 1/3 от маслото. Разбиваме на гладка смес.
Разрязваме сварения и обелен език по дължина и го пълним с плънката. Привързваме със здрав конец, обилно го намазваме с масло и сметана, увиваме го във фолио, слагаме го в тавичка и печем 30 мин в умерена фурна.
Продукти: • 4 големи картофа • 1 к.ч. брашно • 1 к.ч. настърган кашкавал • 1 жълтък • половин пакетче краве масло • сол Начин на приготвяне: Сваряваме, обелваме и пасираме ка...
Продукти: • 2 части изчистено от ципите свинско месо • 1 част говеждо месо на 1 кг месо: • 22 г сол • 5 г захар • 0,5 г селитра • 3 г червен пипер • бахар, • кимион • ч...
Продукти: • 4 свински пържоли • 1 к.ч. галета • 1 скилидка чесън • 1 с.л. олио • магданоз • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Смесваме галетата ...
Продукти: • 1 кг брашно • 6 яйца • 300 г захар • 200 мл прясно мляко • 200 г краве масло • кората и сока на половин лимон • 20 г мая • сол • стафиди и бадеми (по желание) На...