Продукти: (за 4 порции)
• 1 по-голям език
• средата на 3 филии стар бял хляб
• 1 к.ч. прясно мляко
• 60 г краве масло
• 2 яйца
• 4-5 с.л. сметана
• 1 щипка настъргана лимонова кора
• 10 зърна черен пипер
• 1 щипка захар
• сол, магданоз
Начин на приготвяне:
Сваряваме езика в подсолена вода заедно с наситнения магданоз и зърната черен пипер.
В дълбока купа натрошаваме хляба, прибавяме разбитите яйца, прясното мляко, захарта, лимоновата кора и 1/3 от маслото. Разбиваме на гладка смес.
Разрязваме сварения и обелен език по дължина и го пълним с плънката. Привързваме със здрав конец, обилно го намазваме с масло и сметана, увиваме го във фолио, слагаме го в тавичка и печем 30 мин в умерена фурна.
Продукти: • 1 кокошка • 500 г кайма (смес) • 200 г кървавица • 200 г солена сланина (с кожата) • 1 кисела зелка • 1 к.ч. ориз • 1 глава лук • 6 с.л. разтопено масло или свинска мас...
Продукти: • 250 г зрял фасул • 100 г глава от целина • 2 моркова • 1 глава кромид лук • 1 стрък целина • 1 лимон • 3 с.л. олио • 1 с.л. риган • 1 ч.л. черен пипер • сол На...
Продукти: • 500 мл прясно мляко • 100 г захар • кората на 1 лимон • 40 г брашно • 4 яйца • 2 с.л. захар за поръсване Начин на приготвяне: Сваряваме млякото заедно със захарта...
Продукти: • 1 кг брашно • 1 яйце • 3 с.л. кисело мляко • 3 с.л. олио • 1 ч.л. захар • 1 ч.л. сол • мая колкото кибритена кутия • 200 г краве масло (леко притоплено) Начин на п...