Продукти: (за 2 порции)
• 1 млад телешки език
• 1 морков
• 1 парче целина
• 1 глава лук
• 1-2 с.л. разтопено краве масло
• 1 с.л. оцет
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Измиваме езика и го варим до омекване в подсолена и подкиселена вода заедно с моркова и целината.
Когато омекне, го обелваме и го разрязваме по дължина.
Пълним езика със ситно нарязания и изпържен лук, подправен със сол и черен пипер. Превързваме леко с конец напълнения език, заливаме го с бульона от варенето, поръсваме с маслото и печем в умерена фурна.
Продукти: 1. 200 г готови кори 2. 2 ябълки 3. 4 с.л. захар 4. 3 с.л. смлени орехи 5. 1 яйце 6. 1 ч.л. канела 7. 1 пакетче краве масло Начин на приготвяне: Обелваме ябълките...
Продукти: • 500 г кайма (смес) • 1-2 глави лук • 1 яйце • 1 филия сух хляб (без кората) • 1 к.ч. прясно мляко • 1 люта чушка • кимион • бахар • черен пипер • сол • брашно за...
Продукти: • 500 г агнешки чревца • 2 с.л. ориз • 1 връзка пресен лук • 1 връзка пресен чесън • 3 с.л. масло • 1 с.л. червен пипер • копър • магданоз • джоджен • девесил • 2 ...
Продукти: • 5 кг зелени домати • 1 ч. ч. оцет • 1 ч. ч. захар • 1 к. ч. сол • чесън, копър • 12 с. л. препържено олио Начин на приготвяне: Нарязваме доматите на филийки, поръ...