Продукти: (за 4 порции)
• 200 г телешки дроб
• 3 виенски кифли
• 1 ч.ч. прясно мляко
• 50 г краве масло
• 2-3 яйца
• 1-2 с.л. брашно
• 1-2 с.л. галета
• магданоз, подправки, сол
Начин на приготвяне:
Смиламе дроба на машинка и после го пресоваме. Смесваме го с накиснатите в млякото и добре изцедени кифли.
Разбиваме маслото на пяна. Прибавяме един по един жълтъците и лъжица по лъжица дроба. Подправяме с черен пипер и сол и сгъстяваме с брашно и галета.
Разбъркваме сместа с белтъците, разбити на сняг, и оформяме малки топчета. Овалваме топчетата в брашно, оставяме ги да престоят 1 час и ги варим в кипящ бульон 7-8 мин.
Продукти за пандишпановите блатове: • 225г брашно • 6 яйца на стайна температура • 165г фина захар • 75г разтопено и охладено краве масло Начин на приготвяне: Фурната се загряв...
Продукти: • 4 пъстърви • 100 мл бяло вино • 25 г желатин • черен пипер, сол За украсата: • 2 твърдо сварени яйца • 1 лимон • 1 зелена салата Начин на приготвяне: Пу...
Продукти: (за 4 порции) • 150 мл бяло вино • 6 яйца • 250 г мазно сирене • 60 г краве масло • 1 скилидка чесън • черен пипер, сол • хлебни хапки Слагаме бялото вино и счукания че...
Продукти: • 200 г шунка • 10 сварени гъби • 100 г краве масло • 100 г брашно • 500 мл прясно мляко • 5 яйца • 100 г настърган кашкавал • черен пипер • сол Начин на приготвян...