Кулинарни рецепти » Дреболии по австралийски

 Дреболии по австралийски

Продукти: (за 6 порции)

• 1 кг телешки бял дроб и сърце
• 1,5 л вода
• 1 връзка корени за супа
• 1 с.л. сол
• 1 дафинов лист
• 1 стрък майорана
• 3 зърна черен пипер

За соса:

• 2 с.л. оцет
• 2 с.л. мазнина
• 1 малка глава лук
• 1 к.ч. брашно
• 750 мл месен бульон
• 2 стръка магданоз
• 1 щипка настъргана лимонова кора
• 1 кисела краставичка
• 1-2 сардини
• оцет или лимонов сок
• горчица

За сухарените кнедли:

• 400 г твърд бял хляб
• 65 г маргарин
• 1 ч.л. сол
• 250 мл прясно мляко
• 2 яйца
• 80-100 г грис

Начин на приготвяне:

Сваряваме нарязаните на парченца корени за супа и подправките в 7-8 ч.ч. вода. Прибавяме нарязаните на едро дреболии и варим 2 часа на слаб котлон. Нарязваме сварените дреболии на по-дебели ивици. Подправяме с оцет.

Сгорещяваме мазнината и пържим до поруменяване нарязания на ситно лук. Поръсваме брашното, разбъркваме и заливаме с прецедения бульон от варенето на дреболиите. Оставяме сместа да заври и прибавяме наситнената краставичка, накъсаните на парчета сардини, ситно нарязания магданоз, настърганата лимонова кора и дреболиите. Подправяме със сол, оцет и горчица и сваляме от котлона.

Сгорещяваме маргарина и пържим до поруменяване нарязания на кубчета хляб. Поръсваме със сол и заливаме с топлото прясно мляко. Захлупваме съда и оставяме хляба добре да се напои. Прибавяме яйцата и гриса и измесваме тесто за кнедли. Оставяме го малко да престои.

С мокри ръце оформяме средно големи топки, които пускаме във вряща подсолена вода. Варим 10 мин.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Сърца попска яхния

Продукти: • 700-800 г овнешки или свински сърца • 2/3 пакетче краве масло • 600 г арпаджик • 1 малка глава чесън • 1 к.ч. вино • 4-5 зърна черен пипер • 1 дафинов лист • 1 с.л. бра...

Свинско по тракийски

Продукти: • 1 кг свинско месо • 2 моркова от туршия • 50 мл олио • 1 ч.л. червен пипер • 250 г мариновани гъби • 1 голяма глава лук • 400 г чушки тип “Кози рог” от туршия • 5-6 печ...

Домашен квас

Продукти: • 4 л вода • половин ръжен хляб • 30 г прясна мая (или 2 ч.л. суха) • 200 г захар • 2 с.л. стафиди Начин на приготвяне: Нарязваме хляба на парчета и го слагаме в загр...

Люти чушки по селски

Продукти: • 2 кг люти чушлета от сорта Шипка • 1,5 л. оцет • 500 мл вода • 2 к.ч. сол • 1 ч.ч захар Начин на приготвяне: Отрязваме дръжките на чушлетата, измиваме ги и ги нареж...

Начало