Кулинарни рецепти » Дреболии по австралийски

 Дреболии по австралийски

Продукти: (за 6 порции)

• 1 кг телешки бял дроб и сърце
• 1,5 л вода
• 1 връзка корени за супа
• 1 с.л. сол
• 1 дафинов лист
• 1 стрък майорана
• 3 зърна черен пипер

За соса:

• 2 с.л. оцет
• 2 с.л. мазнина
• 1 малка глава лук
• 1 к.ч. брашно
• 750 мл месен бульон
• 2 стръка магданоз
• 1 щипка настъргана лимонова кора
• 1 кисела краставичка
• 1-2 сардини
• оцет или лимонов сок
• горчица

За сухарените кнедли:

• 400 г твърд бял хляб
• 65 г маргарин
• 1 ч.л. сол
• 250 мл прясно мляко
• 2 яйца
• 80-100 г грис

Начин на приготвяне:

Сваряваме нарязаните на парченца корени за супа и подправките в 7-8 ч.ч. вода. Прибавяме нарязаните на едро дреболии и варим 2 часа на слаб котлон. Нарязваме сварените дреболии на по-дебели ивици. Подправяме с оцет.

Сгорещяваме мазнината и пържим до поруменяване нарязания на ситно лук. Поръсваме брашното, разбъркваме и заливаме с прецедения бульон от варенето на дреболиите. Оставяме сместа да заври и прибавяме наситнената краставичка, накъсаните на парчета сардини, ситно нарязания магданоз, настърганата лимонова кора и дреболиите. Подправяме със сол, оцет и горчица и сваляме от котлона.

Сгорещяваме маргарина и пържим до поруменяване нарязания на кубчета хляб. Поръсваме със сол и заливаме с топлото прясно мляко. Захлупваме съда и оставяме хляба добре да се напои. Прибавяме яйцата и гриса и измесваме тесто за кнедли. Оставяме го малко да престои.

С мокри ръце оформяме средно големи топки, които пускаме във вряща подсолена вода. Варим 10 мин.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Пилешка дроб сарма

Продукти: • 300 г дробчета със сърчица • 300 г воденички • 1,5 ч.ч. ориз • 1 връзка зелен лук (1 глава стар лук или 1 стрък праз) • 2 яйца • 3-4 с.л. олио • 1-2 с.л. брашно • 1/2...

Калоферски сладки

Продукти: • 500 г брашно • 4 яйца • 150 г краве масло • 150 г захар • 1 ч.л. бакпулвер • 1 щипка счукан кардамон • 1 щипка счукан карамфил • настърганата кора от 1 лимон • 1 щипк...

Сладки с извара

Продукти: • 50 г брашно • 300 г орехи или фъстъци • 250 г захар • 200 г извара • 50 г сметана • 1 ванилия • 50 г пудра захар • 1 яйце • малко краве масло или друга мазнина Н...

Мангафиш

Продукти: • 500 г тиква • 300 г сушени плодове • 2 с.л. мед Начин на приготвяне: Почистваме тиквата и я нарязваме на парченца с размерите на локум. Нареждаме парченцата в дълбока т...

Начало