Кулинарни рецепти » Шерденчета с агнешки дреболии

 Шерденчета с агнешки дреболии

Продукти: (за 4 порции)

• 8 агнешки шерденчета
• 500 г агнешки дреболии
• 1 к.ч. ориз
• 1 връзка зелен лук
• 1 пакетче краве масло
• джоджен, черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Нарязваме на дребно дреболиите и ги смесваме с ориза. Прибавяме ситно нарязаните лук и джоджен, черен пипер и сол на вкус. Заливаме с 1 к.ч. разтопено масло.

Разбъркваме и пълним шерденчетата с тази смес. Зашиваме и ги нареждаме в широка тенджера. Наливаме топла вода до 2/3 от височината им, прибавяме останалото разтопено масло, захлупваме и варим на слаб огън, докато шерденчетата омекнат напълно.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Руло с локум

Продукти: • 3 яйца • 8 с.л. захар • 3 с.л. олио • 1/2 к. ч. вода • 1 бакпулвер • 8 с.л. брашно • 1 кутия локум • 1 шепа счукани орехови ядки Начин на приготвяне: Разбива...

Ванилови кифлички

Продукти: • 140 г меко масло • 100 г захар • 2 ванилии • 1 щипка сол • 1 белтък • 200 г брашно • 100 г обелени смлени бадеми • 1 с.л. захар • 2 с.л. пудра захар за овалване ...

Олио с печен чесън

Продукти: • 2 глави чесън • 150 мл олио Начин на приготвяне: Затопляме предварително фурната до 190 градуса. Почистваме чесъна и го поставяме върху няколко пласта фолио. Заливаме ги ...

Лучник с пиле

Продукти: • 1 пиле (около 1 кг) • 500 г брашно • 1 ч.л. сода бикарбонат • 6 глави лук • 100 г ориз • 1 връзка копър • 3 стръка чубрица • 1 с.л. червен пипер • 100 мл олио • сол...

Начало