Кулинарни рецепти » Гулаш с говеждо сърце

 Гулаш с говеждо сърце
/Унгария/

Продукти: (за 6 порции)

• 800 г говеждо сърце
• 400 г лук
• 4 с.л. свинска мас
• 1 с.л. брашно
• 1 червена чушка
• черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Измиваме много добре сърцето и го нарязваме на малки парченца.

Нарязваме лука на ситно и го запържваме в сгорещената мас. Прибавяме нарязаните чушка и сърце и подправяме на вкус с черен пипер и сол. Наливаме гореща вода, колкото да покрие продуктите, захлупваме и задушаваме на умерен огън.

Щом месото омекне, сгъстяваме соса с леко препеченото брашно и доваряваме ястието.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Калоферски сладки

Продукти: • 500 г брашно • 4 яйца • 150 г краве масло • 150 г захар • 1 ч.л. бакпулвер • 1 щипка счукан кардамон • 1 щипка счукан карамфил • настърганата кора от 1 лимон • 1 щипк...

Фондю

Продукти: (за 4 порции) • 150 мл бяло вино • 6 яйца • 250 г мазно сирене • 60 г краве масло • 1 скилидка чесън • черен пипер, сол • хлебни хапки Слагаме бялото вино и счукания че...

Питка в гювече

Продукти: (за 4 питки) • 2 ч.ч. брашно • 1 ч.ч. кисело мляко • 1 ч.ч. сирене • 1 ч.л. сода • 1 ч.л. сол • 100 г масло Начин на приготвяне: В дълбока купа смесваме пресятото ...

Тиквеник с ябълки

Продукти: • 400 г готови кори • 1 кг тиква • 2 средно големи ябълки • 1 ч.ч. захар • 100 г стафиди • 100 г смлени орехови ядки • 5-6 с.л. олио • 1 ч.л. канела • г краве масло ...

Начало